Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAVISNI ZASTUPNIK

Zekanović o Milanoviću: 'Ako mu je toliko stalo do Hrvata u BiH, neka gol prošeta po Bruxellesu'

Zagreb: Zekanović u Sabor došao s vrećicom bijelog praha koji je našao, kako kaže, na Pantovčaku
Marko Lukunic/PIXSELL
03.05.2022.
u 22:23

- Napravili su uviđaj. Nisam im dao vrećicu jer je završila u palačinkama - kazao je Zekanović o vrećici koju je dobio u Sabor.

Nezavisni saborski zastupnik Hrvoje Zekanović gostovao je u emisiji N1 gdje je otkrio detalje o svom dolasku u Sabor s bijelim prahom, komentirao je Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića te druge aktualne teme.

Komentirajući svoj performans od prošlog tjedna kad je došao u Sabor s “bijelim prahom kojeg je pronašao na Pantovčaku”, ustvrdio je da novinari odgajaju političare tako da oni proizvodimo sadržaje koje ćete vi prenijeti.

- Imao sam tisuće spremnih rasprava u Saboru koje su prošle nezapaženo. Najveći stand up komičari su populističke stranke, prije je to bio Živi zid, a danas je to Most. Ne postoji rekvizit koji Bulj i kolege nisu donijeli, ali ih se ne naziva performerima jer je njihovo ponašanje usmjereno prema rušenju HDZ-a. Ako je moj performans okrenut prema najvećem krtičaru vladajuće većine, a to je Milanović, onda me se naziva performerom i stand up komičarom, rekao je Zekanović.

VIDEO: Hrvoje Zekanović u Sabor došao s vrećicom bijelog praha: 'Pronašao sam ovo na Pantovčaku'

Na pitanje odakle mu ideja da predsjednik države konzumira kokain, odgovorio je: “Predsjednik države je zadnjih desetak dana više puta izgovorio rečenicu – Zekanović radi za keš, lopov je, dobio je vašu lovu od Plenkovića, pozivam DORH da to istraži, radi s arapskim investitorima… To su ozbiljne optužbe. Što radi Zlata Hrvoj-Šipek? Je li kontaktirala i pitala za osnovane sumnje da je Plenković donio keš Hrvoju Zekanoviću? To bih napravio da sam državni odvjetnik. Koji Arap? Ne znam što je tom čovjeku. On može imati čudnovat karakter. Izgledao mi je normalno. Ljudi nenormalno izgledaju kad konzumiraju drogu. To je i sam priznao da je svojevremeno konzumirao drogu, nisam to izmislio. Priznao je da pušio travu. Ne treba to relativizirati. Njegovo ponašanje ponekad mogu opravdati samo nekakvim… Nadam se da je to problem, postoje komune…".

Govoreći o tome kako prepoznaje drogiranog čovjeka, kazao je da je pročitao koje simptome ima drogiran čovjek i da on sam nije liječnik, ali mu je stalo da bude dobro.

- Nisam nijednom rekao da je to kokain. Nemam dokaz - kazao je i dodao da on sam nikad nije probao droge.

- Da i jesam, ne bih odgovorio potvrdno jer je to kontraproduktivno. Naravno da nisam. Čovjek je patološki lažljivac ili ima problem s ovisnošću - kazao je i otkrio da ga je nakon toga kontaktirala policija.

VIDEO: Milanović: 'Zekanović je šetao hrvatskim Saborom s narkotikom. Mislim, da sam ja bio tamo možda bi se poslužio...'

- Napravili su uviđaj. Nisam im dao vrećicu jer je završila u palačinkama - kazao je Zekanović. Istaknuo je i to da se on ne slaže sa svim potezima Plenkovića oko EU-a, te vjeruje da i premijer i predsjednik trebaju sve više razmišljati u okviru Hrvatske.

- Ako je Milanoviću toliko stalo do Hrvata u BiH, neka izvede neki performans, neka gol prošeta po Bruxellesu -  kazao je Zekanović. Osvrnuo se na Milanovićev komentar da će staviti veto na ulazak Finske i Švedske u NATO te otkrio što misli o tome.

- Ajmo zabraniti gay parade ovo proljeće u Zagrebu. Ucijenimo Europu da queerovci neće defilirati dok… Finskoj prijeti rat i stvarno joj se može dogoditi nešto… Putin je skroz odlijepio, on više nije normalan. Može se dogoditi da nezaštićenu Finsku pokuša napasti da isprovocira nešto. Da je Finska u NATO-u, ona je zaštićena. Glava im je na panju, ozbiljna je situacija. Naravno da ću kao odgovoran političar glasati da ta zemlja bude zaštićena, da ne bude rata. On to radi samo da na perfidan način našteti aktualnoj vladajućoj većini. Nije on glup. Možda je isto odlijepio, ali nije glup. On je učenik Ivice Račana, dijete SDP-a, ovo što radi nije motivirano borbom za suverenitet Hrvatske, nego da se za dvije godine dogodi velika koalicija – Most, Možemo, SDP i vjerojatno neki privjesci - objasnio je.

Potvrdio je da je razgovarao s HSP-om.  Razgovarao sam s predsjednikom stranke, kao i sa sto drugih stranaka. Dobro je imati političku stranku, lakše je raditi uz platformu, ali sam se opekao i ne mislim nigdje uletiti. Trenutno sam tu gdje jesam, a ako se dogovorim, objavit ću.”

Potvrdio je da će glasati protiv uvođenja eura jer smatra da sad nismo u poziciji za to, a žao mu je što premijer nije poslao prijedlog novog Zakona o pobačaju u Sabor.

"Malo je vjerojatno da će zakon doći u Sabor. Volio bih da je Plenković taj zakon stavio u proceduru. Svaki znanstvenik tvrdi i zna da život počinje začećem. Kad bi Plenković donio bolji zakon, pomogao bih mu u tome", kazao je.

Pročitajte više o Hrvoju Zekanoviću na Premiumu Večernjeg lista u članku kojeg su pisale novinare Iva Boban Valečić i Petra Maretić Žonja:  Čiji je Zekanović zapravo igrač i što mu je cilj? 'Gura se u HDZ i pregovara s HSP-om. Sada je sve jasno'

VIDEO: Milanović: Ovo nije ucjena. Niti je ovo s Finskom i Švedskom ucjena, niti iznuda

Komentara 53

KR
Krotila
22:33 03.05.2022.

Prava Hrvata Herceg Bosne i sigurno zaleđe Hrvatske.

BU
Budni
23:22 03.05.2022.

Ti si izgleda do sabora prošetao gol i bez pameti?

Avatar Bolsonaro
Bolsonaro
22:49 03.05.2022.

Zaštita Hrvata u BiH bi trebao biti prioritet svim hrvatskim političarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije