Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrola putovnica

Gužve nisu samo na Bregani, čeka se i na Franji Tuđmanu

Zračna luka Franjo Tuđman
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
10.05.2017.
u 07:00

Uprava zračne luke kaže da je s MUP-om razgovarala na nekoliko sastanaka o nužnom povećanju broja policajaca na aerodromu

Zbog pojačanih kontrola na granicama gužve su postale gotovo svakodnevica na najvećim hrvatskim cestovnim graničnim prijelazima, pogotovo onim sa Slovenijom. No zbog dugih redova na kontroli putovnica na novom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman živce gube i oni koji iz Hrvatske odlaze avioprijevozom. Ovih dana tako su se na društvenim mrežama neki od putnika požalili da su zaglavili na kontroli putovnica na zagrebačkom aerodromu. Među njima su i poznate TV osobe poput Mirjane Hrge, Romana Bolkovića i Karmele Vukov Colić.

Tako je Karmela Vukov Colić napisala da je u nedjelju do sedam sati ujutro bio otvoren samo jedan šalter za kontrolu putovnica, a u to vrijeme su bila barem četiri međunarodna leta. Na zagrebačkom aerodromu objašnjavaju da oni mogu samo u kontaktima s kolegama iz MUP-a inzistirati na većem broju izvršitelja, posebno u vršnim opterećenjima jer je kontrola putovnica u nadležnosti MUP-a.

– Uprava zračne luke s predstavnicima MUP-a održala je nekoliko sastanaka, na kojima se razgovaralo o nužnom povećanju broja pripadnika MUP-a u postaji aerodromske policije osposobljenih za pregled putovnica, kako bi se proces dodatno ubrzao, posebno kada se ima u vidu predstojeća ljetna sezona i očekivano povećanje prometa – kažu na aerodromu.

U MUP-u pak navode da se u ZL Franjo Tuđman sukladno opsegu prometa putnika otvara potreban broj kontrolnih mjesta. Tijekom prihvata i otpreme većeg broja zrakoplova (s oko 1000 putnika), čekanje na graničnu kontrolu iznosi 15-ak minuta, tvrde u MUP-u. Navode i da u toj zračnoj luci ne bilježe zastoje i čekanja prilikom obavljanja granične kontrole. Kažu da su u nedjelju do 8 sati, poslove granične kontrole na međunarodnom odlasku obavljala tri policajca, a od 8 sati njih šest. Kada je graničnu kontrolu obavljalo šest policajaca, u jednoj traci došlo je do zastoja zbog pada sustava, što je uzrokovalo dodatno čekanje na toj traci i čekalo se 30 minuta, navode u MUP-u.

Komentara 19

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
08:43 10.05.2017.

Suludo! Do 8 ujutro velika vecina medjunarodnih letova napusta ZG aerodrom i tada su dugacki redovi putnika. A ovi tek od 8 sati imaju 6 murjaka. Ali isto je i sa osobljem na salterima. Od svih 12 saltera ujutro radiradi najvise 3. Tim uhljebima je stvarno mrsko ustati se ranije i biti na usluzi putnicima. Te osobe i njihovi sefovi su uvjereni da su tu putnici zbog njih a ne obratno i tako se ponasaju. Zali Boze ulupane love u taj aerodrom kad je mentalitet osoblja dno dna. Tuzno i sramotno.

DU
Deleted user
08:46 10.05.2017.

Lažu!!! Ujutro između 6 i 8 idu puno letova. Ja sam u ponedjeljak ujutro čekao gotovo 25 minuta jer je radio samo jedan policajac!!!

UM
Umjereni
08:26 10.05.2017.

Sjećam se ulaska u EU. Ogromne gužve kamiona na Bajakovu. Uzrok? Pad sustava. U nedavnim izjavama šefa slovenske policije na Bregani: do zastoja dolazi i zbog pada sustava "hrvatskim kolegama". Evo u zračnoj luci: pad sustava. Hebo vas pad sustava, a čak još nemamo pristup šengenskom sustavu. Što će tek onda biti? To je kad država poslove informatičkog servisiranja opreme i sustava daje po rodbinskim i namještenim vezama, a nema nikog da lupi šakom o stol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije