Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIZANJE DOKUMENTA

Gužva u Petrinjskoj: 'Da su u red stali svi koji su došli, kolona bi došla do Glavnog'

Zagreb: Redovi za izradu i podizanje dokumenata u Petrinjskoj ulici
Foto: Leonardo Bosnar/PIXSELL
1/2
04.08.2022.
u 10:31

Jedan od razloga velikih gužvi je manjak osoblja

Posljednjih dana nije rijetkost vidjeti strašne gužve ispred Policijske postaje u Petrinjskoj ulici u Zagrebu. Slučajni turist mogao bi neopravdano pomisliti da se nešto dijeli, međutim riječ je samo o predaji zahtjeva ili podizanju novih osobnih iskaznica i putovnica.

Unatoč tome što građani dolaze i prije početka radnog vremena kako bi ''ulovili'' što manji broj, mnogi i dalje čekaju satima na šalterima za podizanje dokumenata.

– Radim u blizini, na Tomislavcu, i jutros na putu do posla prolazio sam pokraj policije. Ovo nikad nisam vidio, gužva je preko pola ulice. Dosta ih dođe automobilom i kad vide kolika je gužva, jednostavno odustanu. Da su u red stali svi koji su jutros došli pred Petrinjsku, mislim da bi kolona sigurno došla i do Glavnog kolodvora – rekao je čitatelj o današnjoj gužvi ispred Petrinjske za 24 sata.

Jedan od razloga velikih gužvi je manjak osoblja. S druge strane velik je broj zahtjeva za žurno izdavanje osobne iskaznice i putovnice, što se može zatražiti samo osobno upravo u Petrinjskoj, pa to pridonosi gužvama.

O gužvama u Petrinjskoj pisali smo i prije, a tada su nam se neki od naših sugrađana požalili da trebaju uzeti čak dva slobodna dana da bi sve obavili.

– Već dva sata čekam, a čekala sam i dulje kad sam predavala zahtjev. Ne mogu vjerovati da danas čovjek mora uzeti dva slobodna dana da bi predao zahtjev, i to za žurni postupak izrade putovnice koji sam za dijete platila 500 kuna pa još jedan slobodan dan da bih je podigla – požalila nam se tada Ines Novak.

– Stigao sam prije pola sata po putovnicu koja se radila žurnim postupkom. Gospodin koji je bio na šalteru kada sam došao još uvijek se nije pomaknuo. Godišnji su i djelatnici su na odmorima, ali znaju da se svakog ljeta ovdje stvaraju gužve pa mi nije jasno zašto se ne pripreme na vrijeme i privremeno zaposle više ljudi – kazao nam je tada Vinko Rako koji je po osobne dokumente stigao iz Münchena.

Podsjetimo, osim u Petrinjskoj, osobne iskaznice i putovnice možete preuzeti i u Heinzelovoj 98, II. policijskoj postaji Črnomerec i VI. policijskoj postaji Novi Zagreb. Na tim se lokacijama sve do 27. kolovoza, dokumenti mogu podizati i subotom od 7 do 15 sati.

VIDEO: Za podizanje putovnice izrađene žurnim postupkom u zagrebačkoj Petrinjskoj čeka se i po dva sata!

Komentara 8

TO
tolitol
11:55 04.08.2022.

Za sve one koji jednom izvade elektroničku iskaznicu trebalo bi preko sustava e-građanin omogućiti podnošenje zahtjeva za putovnice i osobne iskaznice. Takvima su otisci već u sustavu, a eventualno bi im trebalo omogućiti da skeniraju i pošalju novu fotografiju. Plaćanje troškova preko interneta i slanje dokumenata na odabranu adresu. Problem je riješen, nema više redova.

AV
avangero
10:53 04.08.2022.

Gužve su zato što ovi koji su otišli van sad dođu na godišnji i po žurnom postupku bi dokumente, e dragi gasterbajteri i mi koji smo ostali i mi bi na G.O. a ne samo vi iz Minkena i Irske, Ja sam produžio osobnu u veljači i nikog nije bilo, tak da čekajte i ne glumite.

MA
Matematika2
12:06 04.08.2022.

Sve mogu razumjeti ali kod svake promjene adrese morate raditi novu osobnu kartu.Tu ludost samo podrzavaju u Hrvatskoj jer netko iz politike vjerojarno uzima veliku proviziju od firme koja izradjiva osobne iskaznice.Zasto pisati adresu u osobnoj karti kad svaki policajacc u sekundi ima sve informacije o svakoj osobi.Zato se stvaraju guzve a novinari nikad ne pisu o tom problemu.Mozda i oni uzimaju proviziju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije