Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Grmoja: 'Most je spreman za izbore, imamo i kandidata za premijera'

Nikola Grmoja
Foto: Boris Ščitar
1/6
15.02.2024.
u 14:27

Povodom prosvjeda protv Vlade koji će se održati u subotu, saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja gostovao je u emisiji Večernjeg TV-a

Čelnik Mosta Nikola Grmoja osvrnuo se na imenovanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, prosvjed koji oporba organizira povodom tog događaja, ali i na planove svoje stranke za nadolazeće parlamentarne izbore. Našoj reporterki Petri Baliji najavio je da će njegova stranka uskoro izaći s kandidatom za premijera, o čemu do sada namjerno nisu pričali kako ne bi "prerano otkrili karte".

Na prosvjed u subotu, kaže, ne namjerava doći. "Ne idem tamo gdje nisam pozvan", kratko je objasnio dodajući da su im organizatori poslali poruku da tamo nisu dobrodošli. Grmoja navodi da je Most uvijek podržavao građanske prosvjede, ali da je očito kako Možemo! ne želi da oni budu dio subotnjeg prosvjeda. "Zbog našeg stava oko ilegalnih migracija, mi se ne namjeravamo odreći tog stava. Ta idiotska politika otvorenih granica i visokih socijalnih naknada već je ugrozila zemlje zapadne Europe" zaključio je.

Prosvjed u subotu nazvao je "predizbornim skupom ljevice", naglasivši da su organizatori poručili građanima koji podržavaju politiku Mosta oko ilegalnih migracija da nisu dobrodošli. Kazao je da su hrvatski građani većinski "na liniji onih vrijednosti koje zastupa Most", među kojima je spomenuo zaštitu obitelji i hrvatskog identiteta. "Ovo je država i nacionalnih manjina i svih onih koji ovdje žive, ali Hrvati žele da ovo ostane većinski država hrvatskog naroda, da se govori hrvatski jezik i navija za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Možemo to očito to ne želi" smatra saborski zastupnik Mosta.

Ipak, ističe da se s ljevicom slaže kako situacija oko imenovanja Ivana Turudića nije dobra. "Apsolutno je neprihvatljivo da se netko kao sudac, još čelnik tog suda, nalazi s čovjekom protiv kojeg se vodi postupak na tom sudu, dakle sa Zdravkom Mamićem. Imamo i ovu korespondenciju s Josipom Rimac, čitav niz stvari koje su u potpunosti neprihvatljive za nekoga tko bi trebao biti glavni državni odvjetnik. Tu nema nikakve kontrole" ocijenio je Grmoja. Prema njemu, situacija s novim glavnim državnim odvjetnikom utječe na negativnu percepciju vladajućih u narodu, što bi se moglo očitovati slabijim rezultatom HDZ-a na nadolazećim izborima.

POVEZANI ČLANCI:

Most je za izbore spreman, kazao je Grmoja, dodajući da za HDZ i "one koji im žele pomoći" nema dobrog trenutka za izbore. Oštro odbacuje mogućnost koalicije s Domovinskim pokretom zbog njihove povezanosti s HDZ-om, a za parlamentarne izbore Most će imati i kandidata za premijera, najavio je. Očekuje prljavu kampanju, no ne boji se. "Čovjek koji je čistih ruku, koji je bez ikakvih oraha u džepovima, koji je bez ikakvih repova, se nema čega bojati. Spreman sam se sučeliti sa svima i braniti svoje stavove, vrijednosti i politike Mosta" poručio je.

VIDEO Tko je supruga Ivana Turudića? Ginekologinja radi u zagrebačkoj bolnici, pojavljivali su se i u javnosti

Komentara 24

AB
abcabc
15:18 15.02.2024.

Umišljeni populist uvjeren u svoju pobjedu, a ustvari ga čeka potop i debakl na izborima

Avatar utunelu
utunelu
15:19 15.02.2024.

Most sacuvaj bože

BU
burza
16:01 15.02.2024.

Grmoja samo da se ne rasplace sto ga nisu zvali na prosvjede a sto se tice prljave kanpsnje vi ste u tome glavni pljujete po svakom samo ste vi najbolji i bezgresni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije