Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulazak finske i švedske u nato

Grlić Radman: Milanović se ponaša kao milicajac '45., on nanosi štetu i sramoti nas

Grlić Radman obratio se medijima prije početka sjednice Vlade
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
03.05.2022.
u 15:12

Hrvatska prepoznaje važnost Finske i Švedske. To su visoko razvijene zemlje i njihovo sudjelovanje u NATO savezu doprinijet će našoj sigurnosti i kolektivnoj obrani, kazao je Grlić Radman

Danas se u Banskim dvorima sastala vladajuća koalicija, a glavne teme su bile situacija u Ukrajini te cijene energenata. Izjavu za medije dao je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman. Razgovaralo se i o pregovorima između Vlade i sindikata, a dotaknuli su se i tema koje su ovaj tjedan na saborskom dnevnom redu, među kojima je i konačni prijedlog zakona o uvođenju eura kao službene valute RH te dvije oporbene teme.

"Potvrdit ćemo našu spremnost pomoći Ukrajini u hrani i lijekovima. Razgovarali smo o stanju u gospodarstvu i ekonomiji.

Grlić Radman kazao je da se na koalicijskom sastanku razgovaralo i o ulasku Finske i Švedske u NATO. 

"Važno je reći da smo s predstavnicima razgovarali o Finskoj i Švedskoj, izražena je njihova podrška, i jasan stav. Procedura je vrlo jednostavna, ide preko naših veleposlanika. Dostavlja se Vladi. Vlada predlaže ratifikaciju sporazuma Saboru, a Sabor donosi odluku. Hrvatska prepoznaje važnost Finske i Švedske. To su visoko razvijene zemlje i njihovo sudjelovanje u NATO savezu doprinijet će našoj sigurnosti i kolektivnoj obrani", kazao je. 

"Ponovno smo čuli teze koje je iznio predsjednik države da treba staviti veto na širenje NATO-a. Te teze nanose veliki štetu, sramoti nas u međunarodnoj zajednici, a naravno da se dovodi i u pitanje rješavanje situacije s Hrvatima u BiH", kazao je Grlić Radman

"Nečuveno je da će on progoniti legalno i legitimno izabrane zastupnike u Saboru. Predsjednik se ponaša kao milicajac '45. godine koji je istjerivao ljude iz crkve jer su bili vjernici", kazao je Grlić Radman. 

"Otkrio je Hrvate u BiH i sada se pokazuje kao spasitelj", dodao je ministar. 

Video: Milanović: 'Zekanović je šetao hrvatskim Saborom s narkotikom. Mislim, da sam ja bio tamo možda bi se poslužio...'

Komentara 43

NE
Neat
15:23 03.05.2022.

Jako zanimljivo,najveći stupanj korupcije,loseg standarda zivota vas ne sramoti?

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
15:37 03.05.2022.

Zanimljivo da Grlić zna kako se ponašao milicajac 45-te. To može znati samo...

AN
anto9
15:35 03.05.2022.

Izjave Grlica Radmana trebaju doc sa prijevodom il bar nekakvim uputama, sta li je veliki mislilac htjeo rec

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije