Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK RH

Milanović: 'Pozdrav ZDS je štetan za Hrvatsku, ali treba ukloniti i četničke spomenike'

27 godina od operacije Bljesak: Milanović i Plenković zajedno u Okučanima
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
03.05.2022.
u 15:11

Time je aludirao na mauzolej Vukašinu Šoškočaninu, organizatoru napada u kojem je ubijeno 12 hrvatskih policajaca u Borovu Selu koji se nedugo potom utopio u Dunavu.

Predsjednik Republike Zoran Milanović ocijenio je u utorak u Vukovaru da je poklič "Za dom spremni" štetan za Hrvatsku te je dodao da treba ukloniti i četničke spomenike u Vukovaru.

"Ako ja dođem u Jasenovac kao Hrvat i kažem da tamo nije mjesto natpisu 'Za dom spremni' s kojim provociraju Srbe i da je to štetno za Hrvatsku, onda ću reći i u Borovu Selu da četnički obelisk mora zaroniti zajedno s Johnnyjem Weissmullerom (američkim plivačem i glumcem koji je glumio Tarzana)", kazao je Milanović.

Time je aludirao na mauzolej Vukašinu Šoškočaninu, organizatoru napada u kojem je ubijeno 12 hrvatskih policajaca u Borovu Selu koji se nedugo potom utopio u Dunavu.

Milanović je naglasio da vlada neće ukloniti spomenik Šoškočaninu proglasivši ih ''bijednim licemjerima koji sve kupuju''.

''Ljudi uvijek imaju neku mrlju koju veš-mašina budućnosti nikad neće oprati kao što to pjeva Davor Gobac. To su takve fleke da to ne ide dolje i nema tu mjesta poštenim ljudima koji imaju autoritet'', rekao je.

Upitan za najavu ministra obrane o mogućnosti smanjenja predsjedničkih ovlasti vezano uz Zakon o obrani, Milanović je odgovorio da ne želi o tome te je poručio da je Banožić ''jedan smiješan čovjek''.

''Komplicirana je to materija. Njemu treba uzeti ono što ima, on je sitni kriminalac", komentirao je Milanović.

Komentara 5

ZA
zagi101
16:40 03.05.2022.

a da zabraniš petokraku? ona je isto počinila mnoge zločine

ZS
ZNA SE
20:04 03.05.2022.

ZDS je hrvatski domoljubni pozdrav koji danas smeta najviše jugonostalgičarima i nekim rusofilima

NI
Nikola624
17:14 03.05.2022.

Znači on bi bacio taj četnički mauzolej (što svakako treba napraviti) i spomenik ZDS, iz razloga da njegova crvena zvezda bude bez konkurencije !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije