Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SJEDNICE GLAVNOG ODBORA

Grbin: 'Svejedno mi je hoćete li reći da sam se ponizio, napravio sam ono što sam morao'

Zagreb: Sjednica Glavnog odbora SDP-a u središnjici stranke na Iblerovom trgu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
16.03.2024.
u 14:45

Sljedeća sjednica, kaže Grbin, održat će se 25. ožujka, a nakon nje bit će usvojene izborne liste, kada se završe razgovori s koalicijskim partnerima

Nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a, predsjednik stranke Peđa Grbin odgovarao je na pitanja novinara o kandidaturi Zorana Milanovića, potencijalnim koalicijama i planovima SDP-a za izbore. Novinarima je odmah kazao kako ne vidi sebe kao žrtvu ili zakinutog zbog odluke da će kandidat za premijera biti trenutni predsjednik Republike.

- Ja sam prije malo manje od mjesec dana rekao 'svatko od nas u ovom izbornom procesu mora biti spreman svoj ego staviti sa strane'. Kada to govorim drugima, moram krenuti od sebe. Isto tako sam rekao da u ovom trenutku na ovim izborima za demokraciju u Hrvatskoj moramo napraviti ono što nam jamči najbolji mogući rezultat, a Hrvatska ne može ići dalje bez da se HDZ makne. Ovo je izvanredno stanje i građani to razumiju. Ja ih pozivam da izađu na izbore, a hoćete li vi reći da sam se ponizio, iskreno, svejedno mi je, jer sam napravio ono što sam morao - kazao je Grbin.

Otkrio je i da je dobio puni mandat da nastavi koalicijske pregovore sa zainteresiranim strankama ljevice i centra kojima poručuje da će SDP diktirati tempo, ali i da su spremni za neke kompromise. - Otvoreni smo za razgovore o pojedinostima, ali ono što je osnova, a to je borba protiv korupcije, borba za životne standarde i bolje javne usluge, ali i borba za prava svih naših ljudi bez obzira na osobna obilježja, ako to ne prihvaćaš, ne možeš biti s nama u priči, ne možeš biti s nama za stolom - pojasnio je.

Novinarima je samo kratko poručio da je "odlično" što se Ustavni sud oglasio da će u ponedjeljak objaviti odluku o Milanovićevoj kandidaturi, a istaknuo je i da su ga prihvatili svi koalicijski partneri. - Zoran Milanović je prvi na listi u prvoj izbornoj jedinici. Ako se tu Ustavni sud usprotivi, napravit ćemo sljedeći korak. Pričekajmo ponedjeljak da vidimo što će Ustavni sud reći, nakon toga ćemo znati kako će to izgledati - odgovorio je.

POVEZANI ČLANCI:

Sljedeća sjednica, kaže Grbin, održat će se 25. ožujka, a nakon nje bit će usvojene izborne liste, kada se završe razgovori s koalicijskim partnerima. Osvrnuo se i na broj žena na izbornim listama SDP-a (dvije), istaknuvši kako prema statutu stranke izborne jedinice u kojima je na prvom mjestu muškarac obavezno na drugom mjestu imaju ženu, i obrnuto.

- Ovo je kampanja SDP-a, naših partnera i Zorana Milanovića kao kandidata za premijera. Ja znam da u Hrvatskoj funkcionira tako da mora biti netko tko lupa šakom o stol i njegova mora biti zadnja, ali postoji i jedan drugi način u kojem razgovaramo i dogovaramo se oko toga što je najbolje rješenje, ja preferiram drugi način - zaključio je Grbin.

GALERIJA Sjednica Glavnog odbora SDP-a

Zagreb: Sjednica Glavnog odbora SDP-a u središnjici stranke na Iblerovom trgu
1/29

Komentara 13

YE
yelloman
15:00 16.03.2024.

Cijeli zivot sam glasao za liberalnu opcciju. Od Savke I Gotovca 90tih, Budise I Racana kasnije i za Milanovica I Josipovica. Protestirao sam na trgu za radio 101. Ovaj put cu zacepiti nos I glasati za HDZ prvi put. U ovakvoj geopolitickoj situaciji dozvoliti da nam proputinovac I apologeta Rusije koji izigrava Ustav bas kao I Putin I skace iz predsjednicke u premijersku fotelju ne mogu probaviti .

GR
Groteska
15:13 16.03.2024.

A naš bi predsjednik i ukinuo Ustavni sud! Onda samovolji ne bi bilo kraja! Cijela je lijeva oporba, dobrim dijelom i desna opčinjena čovjekom koji proizvodi nered godinama, čovjekom koji se hrani kaosom, kojemu nije strano pljuvati osobe, ali tete osobe i dalje ostaju njegovi vjerni sljedbenici! Bizarno!

DU
Deleted user
15:21 16.03.2024.

Zapravo protiv cijele te ekipe ne treba se uopće boriti. Ona će se raspasti sama od sebe zbog totalnog kaosa i rasula u njihovim glavama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije