Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOP NEGATIVNOM TRENDU

Ovaj gradonačelnik odlučio je na odvažan način zadržati stanovnike, posebno mlade bračne parove

Trilj: Gradonačelnik Ivan Šipić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
04.01.2019.
u 11:55

Negativan trend napuštanja Trilja u 2019. godini konačno bi se mogao obustaviti

Područje Grada Trilja sastoji se od 26 naselja, a u njemu je prema popisu stanovništva iz 2011. živjelo samo 9000 stanovnika. Procjenjuje se da je taj broj 2018. godine još i znatno manji, a triljski gradonačelnik Ivan Šipić ovom je negativnom trendu odlučio stati na kraj. Naime, 2018. godine izdano je samo osam dozvola za izgradnju obiteljskih kuća u Trilju, pa je Šipić predložio da se u triljskom proračunu za 2019. godinu izdvoji iznos od 300 tisuća kuna upravo za poticanje izgradnje obiteljskih kuća, prenosi Slobodna Dalmacija.

Gradsko vijeće jednoglasno je prihvatilo odluku, a radi se i Detaljni plan uređenja zemljišnoga kompleksa koji je Gradu Trilju darovalo Ministarstvo državne imovine. Prednost besplatnih građevinskih dozvola imat će mladi bračni parovi te bi se time negativan trend napuštanja Trilja konačno mogao obustaviti.

– Brojni Triljani imaju parcele, ali za građevinsku dozvolu trebaju izdvojiti najmanje 15 tisuća kuna. Za mnoge naše sugrađane to je veliki iznos i još veća kočnica za odluku o pristupanju izgradnji. Zbog toga sam kao gradonačelnik odlučio svim Triljanima koji žele graditi obiteljske stambene kuće omogućiti da građevinsku dozvolu dobiju besplatno. Iz izdvojenih 300 tisuća kuna za te namjene, Grad će osigurati potreban novac za plaćanje komunalnog i vodnog doprinosa, kao i svih drugih obveza pri ishođenju građevinske dozvole. Dao Bog da bude više zainteresiranih – kazao je gradonačelnik Šipić.

>> Pogledajte video- Orepić u Trilju

Ključne riječi

Komentara 45

SV
svakogdana
12:19 04.01.2019.

možeš im dati palaču kad nemaju od čega živjeti.reci škegri i ostalim hdz-ovim apostolima,a ako ne možeš do njih obrati se izvršiteljima radova (crkvi,hdz-u,braniteljskim udrugama) neka promjene politke,monetarnu,fiskalnu,poticaja,državnih transfera koje su učinile bilo kakvu proizvodnju u hrvatskoj neisplativom

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
13:10 04.01.2019.

Ovo izumiteljstvo sve novih ideja na koji način zadržat mlade postaje degutantno. Uskoro će se pojaviti gradonačelnik koji će obećati mladima zapošljavanje u općinskim strukturama. Problem je jedino tko će uplaćivati u proračune.

EO
eon
12:48 04.01.2019.

Nije to neko posebno poduzimanje radi iseljavanja, već treba se ponuditi sve baš besplatno, našim Hrvatima, pa onda naravno i besplatan automobil, gorivo, džeparac za duvan i jutarnju kavu, da je spreman za topli obrok, a onda će prileć do navećer prije druge večere u besplatnoj kuhinji, pa nek je Hrvat sit i nek mu se ponudi posao za barem jedno 11.000,-Kn, sa ne posebnim obavezama i da puno ne odgovara i kaže: ufff, sad je donekle dobro i sada ja nemoram u Deučland, gdje se sada radi na -10°C.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije