Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 25 godina

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović izašao iz HNS-a

Darinko Dumbović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
03.09.2015.
u 09:40

Dumbović nije htio komentirati nagađanja da će biti kandidat na koalicijskoj listi stranaka Radimira Čačića i Ive Josipovića

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, nakon 25 godina napušta Hrvatsku narodnu stranku. U srijedu je o tome, kaže, obavijestio predsjednicu stranke Vesnu Pusić.

– Odluku nije lako bilo donijeti, no kao gradonačelnik Grada Petrinje, drugog po veličini grada u Sisačko-moslavačkoj županiji, preuzeo sam vrlo ozbiljan i odgovoran posao i nemam pravo iznevjeriti građane koji su mi na neposrednim izborima ukazali povjerenje. Iako je ovo područje zapušteno i prije Domovinskog rata, a u ratu jako stradalo, potpuna i prava politička potpora ovoj regiji ipak je izostala. Hrvatska nije do Kupe, već do Une, a  ovo područje i njegovi stanovnici više ne mogu čekati, već trebaju jaču i čvršću podršku za svoj razvoj, trebaju "svoje ljude" u vrhu politike, u Saboru, koji će istinski zastupati njihove posebnosti i specifične potrebe – rekao nam je Dumbović.

Iako je spomenuo kako je na njega veliki pritisak od građana da nastupi kao nezavisni kandidat na predstojećim izborima u 6. izbornoj jedinici, nije htio komentirati nagađanja koja traju već neko vrijeme, a to je da će biti kandidat na koalicijskoj listi stranaka Radimira Čačića i Ive Josipovića.

>> Novi gradonačelnik Petrinje Dumbović prvu godinu bez plaće

Komentara 7

Avatar mirica19
mirica19
10:48 03.09.2015.

Džabe vam kalkulacija, domoljubna koalicija pobjeđuje na izborima :)

Avatar mirica19
mirica19
10:45 03.09.2015.

Raspodijeljuju se mjesta... Ovaj je očito našao bolje.

OS
osica
10:39 03.09.2015.

Vesnica bi u UN, a ostali kuda koji mili moji jer onih o5 %posto ne osigurava fotelju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije