Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST U DOBA KORONAVIRUSA

Građanima Čakovca od danas dostupan online plac

Čakovec: Otvorene trgovine na gradskoj tržnici uz mali broj kupaca
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
31.03.2020.
u 15:39

Osim jednostavnog dolaska do željenih proizvoda u vrijeme koronavirusa, ovim projektom omogućena je i dodatna zaposlenost.

Građanima Čakovca od danas je dostupan Čakovečki online plac, uz maksimalnu sigurnost kupnje u doba koronavirusa na adresi https://online-trznica.cakovec.hr/. 

Riječ je o internetskoj platformi za kupnju prehrambenih proizvoda koji se inače tradicionalno kupuju na placu, poput voća, povrća, sireva, suhomesnatih proizvoda, domaćih ulja i vina te ostalih proizvoda te kao takva može biti primjer i drugim gradovima.

Dostava je besplatna na području grada Čakovca, bez provizija, izravno od dobavljača, priopćili su iz ureda gradonačelnika.

Dovoljno je nekoliko klikova mišem i odabrati iz ponude više od 30 međimurskih OPG-a i proizvođača, među kojima su zasad OPG-i Vuk, Vidović, Trstenjak, Tkalčec, Srša, Sarač, Posvec, Perić, Medved, Stanko Kovač, Kiščinal, Marija Kirić, Damjan Groman, Bruna Horvat, Ana Bajs…

- Ovo je naša zajednička online platforma koja nam svima treba omogućiti bolje i lakše danas, a vjerujem i sutra, kad koronavirus iščezne. Platforma kao takva nastavit će raditi i nadalje, ostavljajući građanima grada Čakovca i ovu mogućnost kupnje, uz istovremenu uštedu vremena za neke druge poslove - rekao je gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač.

- Čakovečki online plac omogućio nam je daljnje poslovanje u ovim korona vremenima za koje nitko od nas nije bio spreman. To je za sve male proizvođače doista velika stvar i sretni smo da s gradske strane postoji ovakva inicijativa. Ovo je jedinstven primjer reagiranja na razini lokalne samouprave po pitanju fleksibilnosti za svoje građane. Svi zajedno brzo smo se prilagodili situaciji i pronašli nove načine te vjerujem da će ovo biti primjer i drugima da postupe isto - kazala je Smiljana Groman iz OPG-a Damjan Groman.

Za što bržu dostavu do građana grada Čakovca osigurana su za sada četiri dostavna vozila koja će proizvode dostavljati kupcima svaki drugi dan u tjednu.

Osim jednostavnog dolaska do željenih proizvoda u vrijeme koronavirusa, ovim projektom omogućena je i dodatna zaposlenost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije