Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadarski arsenal

Građani u dva dana predali devet bombi, 330 komada streljiva, mine, zvončiće…

Ilustracija za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i streljiva
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
30.11.2023.
u 12:27

Važno je naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja

U posljednja dva dana zadarskoj policiji predan je pravi arsenal oružja. Nakon što je jučer građanin policiji predao tri ručne bombe, drugi građanin je dragovoljno predao znatnu količinu streljiva i minsko eksplozivnih sredstava i to 330 komada raznog streljiva, 6 ručnih bombi, 5pješačkih mina, 2 kom KB-1 tzv. zvončić, 5 komada upaljača za mine te 4 ostala minsko eksplozivna sredstva.

Policijska uprava zadarska ovim putem još jednom zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama, a isto tako nadalje poziva građane da učine svoje okruženje sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija.

- Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci - poručuju iz policije.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje - istakla je Sonja Šimurina iz zadarske policije. 

VIDEO Luda potjera u Americi: Dječak ukrao viljuškara, u bijegu od policije oštetio desetak vozila

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije