Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žarko Puhovski:

'Gotovina se vidi na nekoj od visokih političkih dužnosti'

okrugli stol hvidra (1)
Robert Anić/PIXSELL
17.11.2012.
u 18:13

- Ovo je veliki šamar Srbiji i velika potpora Hrvatskoj, to je nedvosmisleno - kazao je Žarko Puhovski.

- Ovo je veliki šamar Srbiji i velika potpora Hrvatskoj, to je nedvosmisleno. Istovremeno ide proces s Kapetanom Draganom što će imati sličan učinak. Srbija se sada zaista nalazi u situaciji da je poražena i to je nešto s čime će biti jako teško živjeti, ali s čime se mora živjeti - rekao je politički analitičar Žarko Puhovski agenciji Tanjug povodom oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, a objavljuje novosadski Dnevnik.

Dodao je kako je Gotovinin odmjereni govor u Zagrebu je dobar znak i može značiti kako se vidi na nekoj od političkih dužnosti. - Želim upozoriti da je Ante Gotovina čovjek koji sebe vidi kao kandidata za neku veliku političku dužnost i on će jako paziti što radi u sljedećim tjednima i mjesecima - kaže Puhovski.

"Presuda važna za samopouzdanje nacije"

- Ova presuda je jako važna za samopouzdanje nacije, ljudi se osjećaju ojačani. To će trajati još neko vrijeme, ne ovako euforično kao jučer, ali Hrvatska se osjeća olakšanom u ulasku u EU. Kao da je skinuta jedna vrsta utega da je Oluja protuzakonita akcija - rekao je Tanjugu Žarko Puhovski.

Saborski zastupnik Milorad Pupovac je novosadskom Dnevniku kazao da se nada da presuda neće biti shvaćena kao abolicija za zločine počinjene nad Srbima.

"Nitko nije odgovarao za zločine u Bljesku i Oluji"

- Jer, u suprotnom, bilo bi to jako loše i za srpsku zajednicu u Hrvatskoj, ali i za ukupne srpsko-hrvatske odnose - rekao je saborski zastupnik Milorad Pupovac u intervjuu novosadskom Dnevniku. Izrazio je nadu da će se u Srbiji shvatiti u čemu je važnost nastavka suradnje u vezi suđenja za ratne zločine, "odnosno u Hrvatskoj u čemu je važnost daljnjeg bavljenja onim što se nije postiglo presudom Tribunala".

- Do sada nitko nije odgovarao za zločine u Bljesku i Oluji, ni za one znane, ni za one neznane. Nitko nije odgovarao ni za paljenja, pljačke, zastrašivanja, protjerivanja, niti za sprječavanje povratka. I ukoliko se ne učini nešto što bi pokazalo spremnost za sankcioniranje svih tih djela, onda će to ostati ozbiljan teret ne samo za hrvatsko-srpske odnose nego i za samu Hrvatsku. A to može imati mnogo veću težinu i od ove haaške presude - rekao je Pupovac.

Sve o presudi generalima Gotovini i Markaču te kako ih je dočekala Hrvatska čitajte u našem specijalu "Generali na slobodi"

>>'Gotovini u četiri oka želim reći da nisam sudionik njegova progona'

Komentara 156

MR
mravac8
18:57 17.11.2012.

D.Š. Uostalom, budale poput tih su mu jučer živždale kada se zahvalio predsjedniku i premijeru Hrvatske.

LO
lokun
18:28 17.11.2012.

Ovaj čovjekje SVJEDOK optužbe protiv generala ANTE GOTOVINE čije je svjedočenje Hag odbacio kao nevjerodostojno. Ovo svjedočenje takozvani hrvatski mediji prešutjeli su. Idiote sram te bilo svjedočio si i 71 lažno protiv HRVATSKE MLADOSTI i svjedočio si i kada si Hrvatsku htio gurnuti u zločinačke tvorevine a takozvane hrvatske televizije daju ti prostora da sereš po narodu i državi. Sram te bilo.

ST
stomugromova
20:37 17.11.2012.

Otkud njemu takav zaključak ? Mislim da čisto špekulira i nagađa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije