Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudjelujte

Gospodarenje otpadom II – konferencija na kojoj ćete naučiti sve što vas zanima o primarnoj selekciji otpada

Gospodarenje otpadom II
Shutterstock
04.08.2014.
u 11:28

Gospodarenje otpadom II stručna je konferencija posvećena problematici uvođenja sustava primarne selekcije otpada i gradnji prateće infrastrukture u Hrvatskoj, a održat će se 24. rujna 2014.

Do sada je više od 200 hrvatskih gradova i općina uvelo ili započelo s uvođenjem primarne selekcije otpada, a tijekom ove godine u tu bi svrhu država trebala uložiti više od 220 milijuna kuna. Pozitivna iskustva stranih država pokazuju kako će takav novi sustav dugoročno rezultirati osjetnim ekološkim i ekonomskim koristima u odnosu na današnjicu. Sustav primarne selekcije otpada tek je prvi korak u uspostavi integralnog sustava gospodarenja otpadom. Njegovo uvođenje bit će vjerojatno najkompleksniji logističko-organizacijski pothvat u Hrvatskoj tijekom posljednjih deset godina.

Gospodarenje otpadom II stručna je konferencija posvećena problematici uvođenja sustava primarne selekcije otpada i gradnji prateće infrastrukture u Hrvatskoj.

Održat će se 24. rujna 2014., dva mjeseca nakon isteka roka za uvođenje primarne selekcije otpada, ali i neposredno nakon završetka turističke sezone koja bi mogla biti razlog za kašnjenje pune implementacije novog modela. Gospodarenje otpadom II okupit će i potaknuti javnu diskusiju svih bitnih dionika u ovom sektoru – predstavnika komunalnih poduzeća, čelnika lokalne samouprave, proizvođača opreme, te državnih institucija.

Trenutna cijena kotizacije koja vrijedi do 31.8. iznosi 500 kn + PDV. Nakon tog datuma, odnosno s početkom rujna redovna cijena kotizacije raste i biti će 600 kn + PDV. Broj mjesta je ograničen stoga osigurajte svoje mjesto dok predlažemo da svi zainteresirani za prijavu požure i osiguraju svoje mjesto što ranije jer je interes za ovu konferenciju očekivano velik.

Konferencija se sastoji od jedne centralne panel diskusije o primarnoj selekciji otpada, sesije “pitanja i odgovora” nastavno na panel diskusiju, prezentacije key note speakera, iznašanja stručnih prezentacija te radionice na temu spalionice otpada. Osnovni cilj je analiza dosadašnjeg tijeka procesa implementacije sustava primarne selekcije otpada. Sekundarni cilj je analiza utjecaja novog sustava primarne selekcije komunalnog otpada na krajnje korisnike tih usluga.

Više informacija o konferenciji saznajte ovdje.

Komentara 4

LA
larala
13:42 04.08.2014.

otkad se u hrvatskoj prica o selektiranju otpada jedino što vidim otpad na svakom cošku, zagreb se pretvara u jedno ogromno odlagalište svega i svacega, medvednica se puni starim olupinama, tepisima, plocama....država ce uložiti 220 milijuna kuna u sustav koji nece služiti nicem jer je potpisala nešto prije nego li je razmislila a, tko ce i koliko platiti zagađen okoliš, ocito nije bitno

VE
verrmaj
14:14 04.08.2014.

Ako sam dobro procitao clanak svi sudionici na konferencij moraju da uplate 500 do 600kn za sudjelovanje ,pa to je opet neka vrsta pljacke ,u evropskim zemljama je to besplatno sa ciljem da se privuce sto vise sudionika na takovee konferencije , kod nas je uvjek u pitanju lova !!

ZB
zbuniceva
10:44 06.08.2014.

Imali to " gospodarenje otpadom" primarnom selekcijom smeća i troškovima vezanim za sustav ekonomskog opravdanja? U prezaduženoj devastiranoj recesijskoj ekonomiji prepunoj penzića bez prihoda? Dali je itko stavio na stol financijske opcije počevši od zakapanja do tretiranja u novim automatskim postrojenjima do ovog primarnog? Opet bojim se sumnjiva politika i interesi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije