Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

Gorjeli balkoni na zgradi u Mosećkoj, stanari evakuirani, otkriven uzrok

Požar u splitskom neboderu
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
02.01.2019.
u 09:11

Rano jutros u jednom od splitskih nebodera izbio je požar, zgrada je evakuirana, ozljeđenih nema, a otkriven je i uzrok požara

Stanari zgrade u Mosećkoj ulici u Splitu na broju 56, usred noći s utorka na srijedu su evakuirani zbog požara na 11. katu. U 4 sata i 12 minuta splitska Javna vatrogasna postrojba dobila je dojavu o požaru tende na balkonu na 11. katu zgrade. Plamen je zahvatio balkone na još nekoliko katova, međutim brzom vatrogasnom intervencijom nije se proširio unutar stanova.

Međutim, zbog velikog dima i iz mjere opreza, zgrada je evakuiranana. Na intervenciji su bili 15 vatrogasaca JVP-a Split s 4 vozila te 5 vatrogasaca DVD-a Split sa 2 vozila.

- Strašnije je izgledalo nego što je bilo. Požar smo gasili iznutra, iz zgrade. Bilo nam je važno da se ne proširi unutar stambenih jedinica i to smo uspjeli spriječiti – rekao je Ivan Kovačević, zapovjednik JVP Split. Požar je ugašen u 5,30 sati. Prisutni su bili policija i Hitna medicinska pomoć. Ozlijeđenih nije bilo.

Policija je nakon očevida otkrila da je uzrok požara bio kvar na električnim instalacijama.

Pogledajte video - što stupa na snagu 2019.:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije