Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbacio optužbe

Goran Marić: Sve sam stekao prije politike i na zakonit način

Goran Marić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.07.2019.
u 10:01

U jednoj fazi sam imao plaću od sedam tisuća maraka, što je kao danas deset tisuća eura. Otkad sam ušao u politiku, ništa mi ne treba - rekao je ministar

Sve sam stekao na zakonit način, poručio je jučer ministar državne imovine Goran Marić odbacujući optužbe da je njegov sin pod sumnjivim okolnostima nedavno uselio u novoizgrađeni stan u Veslačkoj ulici u Zagrebu.

- Obnašao sam dvije političke funkcije, jedna je u Saboru, a druga ministarska. Sve što sam stekao, stekao sam prije političkih funkcija. Dakle, do 2008. godine sam stekao sve što ima, samo sam mijenjao oblik imovine, ali ona se nije povećavala. Radim 36 godina, predavao sam na raznim institucijama, bavio se raznim aktivnostima i sve sam stekao na zakonit način, što je vidljivo. U jednoj fazi sam imao plaću od sedam tisuća maraka, što je kao danas deset tisuća eura. Otkad sam ušao u politiku, ništa mi ne treba. Naravno, svaka činjenica može se izokrenuti, kao da sam prodao apartman 2014., a prodao sam ga 2004. pa nisam ni mogao prijaviti - rekao je Marić na RTL-u.

Internetski portal Index objavio je u ponedjeljak da način na koji je sin ministra Ante Marić nedavno uselio u novoizgrađeni stan u Veslačkoj ulici od 136 kvadrata, približne vrijednosti od 2,5 milijuna kuna, otvara niz pitanja. Portal je pritom naveo da Ante Marić stanuje u stanu kojem je, prema podacima iz zemljišnika, vlasnik tvrtka Veslačka nekretnine. Riječ je o tvrtki kćeri Šted Investa, u kojoj je ministar Marić bio direktor od 2005. do 2008., kada se povukao jer je ušao u Sabor kao zastupnik HDZ-a.

- To je bila tvrtka moga sina, ne postoji pojam obiteljske tvrtke. Sin je prenio svoje poslovne udjele. Gospodin Šarić bio je član upravnog odbora Šted-investa prije no što sam postao direktor. Dakle, njegova poznanstva i veze sežu dulje nego ja. Što se tiče vrijednosti tvrtke, na nju utječe mnogo čimbenika... Olako se zaključuje i nikad nije onako kako se čini. Ima razloga zašto je to tako napravljeno. Koji je razlog da moj sin nešto pokloni, zašto bi to radio? Sve ovo je izmišljeno da bi se kazalo kako je moj sin kupio stan u Veslačkoj. On je jedini sin nekog dužnosnika za kojeg se objavljuje ovako nešto, kao i da je kupio stan, a nije. Uredno je prijavljen Poreznoj upravi i ponosan sam na svog sina - rekao je Goran Marić.

VIDEO Goran Marić o zapošljavanju brata:

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
11:48 02.07.2019.

Kakav prijenos vlasničkih udjela, molim vas? Ono, kao na primjer, nisam kupil ili nije mi baka iz Njemačke poklonila skupi auto, sam sam ga stekel, nije kupoprodaja, nije darovanje nego se radi o pravnom poslu prijenosa vlasništva auta na moje ime ili prijateljevo ime, kaj se vi razmete u to... Samo nije rekel je li i on poput Kušćevića još studentskim poslovima zaradil početni kapital. Radišni ti ministri... Gotovo koliko i drski, a ovo društvo zgubilo je sve orijentire kad si dozvoljavamo takvo drsko prosipanje pameti s porukom: u našem društvu itekako se može uspjeti, dovoljno je marljivo učiti, raditi, te naslijediti od pokojne babe kakav fićo, biciklin i trnac. Pouka priče, tko si nije tak dobro potkožil egzistenciju, očito, nije učil, nije radil, a i preci su mu bili tak neki luftbremzeri i niškoristi.

Avatar southman
southman
10:39 02.07.2019.

Čovjek je bi međunarodni sudac godinama, a takvi su puni kao brod, pogledajte Beusana. Ali je stao na žulj bandi koja je desetljećima koristila državnu imovinu bez kune naknade pa ga sad oblajavaju za sve i svašta.

RE
realisticki
10:41 02.07.2019.

Ljudi koji su cijeli život radili u inostranstvu i dobro zarađivali, nemaju toliku imovinu koliku imaju politički "ministri muljatori " HDZ-a koju stvore sebi kroz jedno desetljeće. Kada bi to bio samo jedan onda bi to bila slučajnost, ali ovako ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije