Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO SHVATLJIVO

Marić: Plinacro je ugovarao nepovoljne kredite, raskid bi doveo do odštete od 240 milijuna kn

goran marić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
31.07.2017.
u 22:49

Odgovarajući na pitanja o zakupu poslovnih prostora ministar Marić rekao je da je otkriveno mnogo nelogičnosti.

Ministarstvo državne imovine objavilo je prodaju 44 nekretnine u vlasništvu države. 

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je u središnjem Dnevniku HRT-a da se od ovoga natječaja očekuje oko 60 mil. kuna.

- Dosad je na sličan način realizirano u ovoj godini 20-ak milijuna kuna. To znači ukupno 80 mil. kuna. Gledano relativno na proračunsku obvezu to je beznačajan iznos, ali gledajući na proračun ministarstva onda je to znatno više od proračuna državne imovine koji iznosi svega 50 mil. kuna, rekao je Marić. 

Odgovarajući na pitanja o zakupu poslovnih prostora ministar Marić rekao je da je otkriveno mnogo nelogičnosti.

- Zakup je normalna stvar i nužan je. No neke klauzule koje su zaključene u ugovorima o zakupu doista su teško shvatljive uravnoteženom čovjeku, izjavio je Marić.

Sumnjivo poslovanje tvrtke Plinacro

Ministar je izjavio da je sumnjivo poslovanje državne tvrtke Plinacro. Ugovarala je, tvrdi Marić, vrlo nepovoljne kredite, čiji bi raskid mogao dovesti do isplate odštete od vrtoglavih 240 milijuna kuna.

- Mi smo pokušali refinancirati, zajedno s nadzornim odborom i upravom Plinacra, i pronašli smo već za 2/3 manju kamatnu stopu, čime bismo uštedjeli  100 milijuna kuna samo na kamati. Međutim, ugovor je takav da moramo čekati raskid ugovora, izjavio je ministar Goran Marić.

- Također moramo čekati i raskid ugovora s Ministarstvom pravosuđa za zgradu u Novom Zagrebu koja je zaključena za 13,5 godina. Ali, gdje god smo mogli utjecati, mi smo to već učinili i uštedjeli 40 milijuna kuna samo u ovoj godini na zakupninama koje imaju ministarstva i agencije s fizičkim osobama, zaključuje ministar.

Komentara 7

RZ
Rocky.Zg
00:11 01.08.2017.

Ok, i što sada ? Uhljebi su popili i požderali, i podijelili bonusa više od 2 milijarde kn državnih tj naših novaca. I što će se desiti ? Hoće li itko dobiti otkaz, ili biti krivicno gonjen? Neće naravno, jerr uhljebi štite uhljebe. Hoćemo li barem cuti ijedno ime ? Nećemo iz istog razloga. Hoće li se to zaustaviti ? Neće, to traje vec više od 20 godina. Hoće li ljudi i dalje bježati iz ovakve Hrvatske ? Hoće.

PU
Pukovnik
23:10 31.07.2017.

Ministre, vas zadatak je prodati onaj dio drzavne imovine koji upravo drzavi ne treba. Hrvatska drzava ima jedan od najvecih postotaka imovine u Europskoj uniji tako da 80 mio. HRK "zarade" od prodaje imovine ne predstavlja apsolutno nista! Jos navodite da je proracun vaseg ministarstva 50 mio. HRK sto znaci da se tek prihodovali 30 mio. HRK! Zaista porazan pogodatak! Ukoliko je bilo prevare u Plinacro-u (u sto ne sumljam) manje je bitno da informirate javnost nego da podignute kaznenu prijavu. Isto vrijedi za Martinu Dalic i njezine izjave vezane za AGROKOR. Jos bi bilo interesantno znati pod kojom vladom su se dogodile te kriminalne radnje. Gospodo, prihvatite se posla a manje prazne price!

DU
Deleted user
08:39 01.08.2017.

Ovaj natječaj je pod mus , da ga nije svako normalan bi se upitao : ministre pa vi niste uprihodovali ni za ladne vode. Zato prodajete samo da spasite dupe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije