Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNIJE VERZIJE

Google najavio veliku promjenu! Potpuno se mijenja način na koji koristimo svoje korisničke račune

Google
Mohssen Assanimoghaddam/DPA
14.10.2023.
u 07:49

Stručnjaci već duže vrijeme zazivaju kraj lozinki, a upravo Google je taj koji bi to mogao i ostvariti

Tvrtka Google najavila je jednu promjenu bi mogla potpuno izmijeniti način na koji koristimo svoje korisničke račune. Naime, klasične lozinke kakve smo poznavali dosad uskoro bi mogle postati povijest, a zamijenit će ih tzv. pristupni ključevi.  Ti pristupni ključevi već su inače i sad prisutni, a radi se o prijavljivanju na račun koristeći istu metodu poput otiska prstiju ili lica.

Glavna prednost ove metode je što je poprilično otporna na hakiranje jer je potreban uređaj s kojeg se prijavljuje, a ne samo lozinka, prenosi Gizmodo

Osim toga, ti pristupni ključevi su jednostavniji jer nije potrebno pamtiti dugačke i komplicirane lozinke, a Google smatra i kako su do 40 posto brži.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, stručnjaci već duže vrijeme zazivaju kraj lozinki, a upravo Google je taj koji bi to mogao i ostvariti.

Kako su najavili, uskoro će prijavljivanje na Googleove račune izgledati tako da ćete dobiti upit da kreirate i koristite pristupne ključeve, a ponudit će vam se i opcija ''Preskoči lozinku kada je moguće''. 

>> VIDEO Naručio mineralnu u riječkom restoranu pa završio u bolnici: 'Da je popio više, ne bi preživio'

Komentara 2

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
08:48 14.10.2023.

Katastrofa! Uskoro će nam ugrađivati čipove da se povežemo s mobitelom.

ŠA
Šaraf
08:15 14.10.2023.

Lozinku mogu promijeniti uvijek otisak prsta i oblik lica nikad takva sigurnost je još gora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije