Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Đurđice Klancir

Gong: Bez slobodnih medija, demokracija je u mraku

Gong
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
08.03.2019.
u 13:28

Zbog sumnje u zloupotrebu policijskog sustava i kršenje Ustava u slučaju novinarke Đurđice Klancir, Gong poziva Predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović da hitno sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Zbog sumnje u zloupotrebu policijskog sustava i kršenje Ustava u slučaju novinarke Đurđice Klancir, Gong poziva Predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović da hitno sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i zatraži polaganje računa i podnošenje političke odgovornosti za djelovanje represivnog sustava.

Ako smo se opet vratili u vremena u kojima su politički moćnici iskorištavali represivni aparat države za zastrašivanje novinarki, znači da se Ustav dvostruko krši: ugrožava se sloboda izražavanja, a privatizacija policijskog aparata direktna je prijetnja nacionalnoj sigurnosti, ističe Gong u priopćenju.

Gong podržava zahtjeve da se o slučaju Đurđice Klancir raspravlja na saborskom Odboru za informiranje informatizaciju i medije, kao i na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, no zbog sumnje da se policija koristila u privatne svrhe smatra kako je nužno da slučaj rasvijetle zajednički predsjednica i premijer na Vijeću za nacionalnu sigurnost.

Uz solidarnu podršku svim tuženim novinarima i medijima, Gong je nedavno pozvao na bojkot javnog servisa. Slučaj Đurđice Klancir, kojoj je policija upala u redakciju, pokazuje protuustavne i antieuropske pritiske kakvima su izložene novinarke u Hrvatskoj. Bez slobodnih medija, demokracija je u mraku, poručuje Gong u priopćenju.

>>Ostojić dao izjavu o Policijskom postupanju prema novinarki Đurđici Klancir

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:31 08.03.2019.

Nema slobode dok ovih 127 osoba iz "udruga civilnog društva" ne prestanu krojiti politiku!

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:32 08.03.2019.

Po kojoj osnovi oni zahtijevaju? Tko ste vi?

BU
burza
14:39 08.03.2019.

Niko ne brani slobodu medija samo se mora i tu znati granica da nemozes pljuvati aako ti se osoba osobno ne svida kao i kad te globe ako prelazis na crveno tako i novinari moraju imati crveno svjetlo koje nemogu preci u pidsnju i blacenju osobe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije