Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupači u nevjerici

Gnjurac napao ljude na otoku kod Zadra: 'Izronio je iz mora i kljucnuo me u oko, ja sam četvrta žrtva'

Gnjurac
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
17.08.2021.
u 12:13

Najprije je napadnut jedan gost iz Italije, onda jedna kupačica te moja kćerka i ja. Gnjurci su inače zaštićena vrsta i bježe od ljudi. Što se sada događa, ne znam – kaže muškarac

Čak četiri napada gnjurca na ljude zabilježeni su zadnjih nekoliko dana na otoku Molatu. Svi napadi dogodili su se u uvali Lučine u mjestu Molat, a zadnji poznati dogodio se u ponedjeljak ujutro kada je kljucnuo po oku jednog Zadranina koji je s obitelji bio na kupanju.

- Izronio je iz mora pored mene i kljucnuo me u lijevo oko. Srećom ozlijedio mi je kapak, ali malo je trebalo da izgubim oko. Upravo ste me dobili dok idem liječniku koji će mi reći trebam li ranu zašiti, jer mi je oko jutros nateklo – kazao je za Zadarski.hr.

Prije njega, dodaje, gnjurac je na isti način napao njegovu kćer staru četiri i pol godine. Izronio je iz mora pored nje i kljucnuo je za nos. Prestrašila se, dobila je krvavu ranu, ali nije bilo većih posljedica.

- Na otoku sama saznao za četiri napada. Najprije je napadnut jedan gost iz Italije, onda jedna kupačica te moja kćerka i ja. Gnjurci su inače zaštićena vrsta i bježe od ljudi. Što se sada događa, ne znam – kaže naš sugovornik koji misli da je za sve napade odgovorna jedna ptica.

Nakon napada je nazvao veterinarsku službu koja ga je uputila na komunalno redarstvo, odakle su ga pak uputili na Institut za oceanografiju u Splitu.

- Gnjurci su zaštićeni i kod ovakvih napada, kao i kod bijesnih lisica, ili nekih drugih divljih životinja, nitko ne zna tko je nadležan da nešto poduzme. Na Molatu, naime, nema lovačkog društva koje inače radi odstrel takvih divljih životinje, no ne znam je li to rješenje – kaže muškarac.

Ključne riječi

Komentara 4

VL
Vlaskoulicanac2
13:48 17.08.2021.

@mrkvax, novinar Ivica Nevešćanin se uredno potpisao kao autor izvornog članka, to si mogao i sam vidjeti prije no što si napisao to što nitu pas s maslom ne bi pojeo.

MR
mrkvax
12:33 17.08.2021.

Naravno da neće to napisati o svojoj domovini...svih srba....

RA
radijatori
12:19 17.08.2021.

Kako "što se događa"? Pa zna se, ili klimatske promjene ili kovid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije