Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITAR OPTUŽEN ZA PRIJETNJU

"Glupo je što sam u školu došao s pištoljem, no bio sam na poslu i zaboravio sam ga skinuti"

sudnica
Sanjin Strukić/PIXSELL
25.10.2023.
u 10:11

Tužiteljstvo za njega traži uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine

– Ne daj Bože da se mome djetetu nešto dogodi, ne garantiram što će se dogoditi, ako se mome sinu nešto desi – kazao je 10. svibnja oko 16 sati T. L. (48), zaštitar, koji je s pištoljem u futroli ispod pazuha došao u jednu zagrebačku srednju školu kako bi prijavio da se prijeti njegovu djetetu.

Spomenute riječi izgovorio je jednoj djelatnici i one su ju prestrašile, zbog čega je T. L. optužen za prijetnju. Tužiteljstvo za njega traži uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Traže i da mu se produlje ranije određene mjere opreza.
T. L. je tijekom istrage iznio obranu te je zanijekao da je prijetio djelatnici škole..

– Malo prije tog događaja nazvala me supruga koja je bila s našim sinom u vozilu. Kazala je da je netko nazvao našeg sina  te mu  zaprijetio da se pazi ili će ga istući. Supruga mi je kazala da je našem sinu prijetila djevojčica koja pohađa istu školu kao i naš sin, a kazala je i da ta djevojčica trenira borilačke vještine. Kada me je supruga nazvala, bio sam na  poslu, a radim kao zaštitar i to u djelu grada gdje je sinova škola. Stoga sam odlučio otići do škole kako bih sve to prijavio. Priznajem, bilo je glupo, pogotovo u kontekstu zadnjih događanja u Beogradu (višestruko ubojstvo u školi, op. a.), što sam u školu ušao s pištoljem, no naprosto sam  ga zaboravio skinuti jer sam  bio uzrujan. No iako sam bio uzrujan, prema djelatnicima škole nisam bio neugodan i nisam rekao te riječi za koje me se tereti. Mislim da su me djelatnice škole krivo shvatile, jer ja nikada nikome nisam prijetio i nisam imao namjeru prijetiti. Samo sam htio prijaviti prijetnje koje je dobio moj sin – branio se T. L.

VEZANI ČLANCI:

No dok je on to vidio tako, djelatnica škole cijelu situaciju vidjela je drukčije. Iskazala  je da je T. L. u zaštitarskoj uniformi došao u školu te da se predstavio kao otac jednog učenika.

– Inzistirao je na tome da s nekim razgovara jer njegovu sinu prijete. Kada sam mu objasnila da u školi nema nikoga tko je odgovoran, on je držeći pištolj u futroli ispod ruke kazao: "Ne daj Bože da se mome sinu što dogodi, ne garantiram što će se dogoditi ako se mome sinu što dogodi." Mene je to ustrašilo, a kontekstu onog što se dogodilo u Beogradu, shvatila sam kao prijetnju – kazala je ta svjedokinja. Dvije druge svjedokinje potvrdile su da je T. L. ušao s oružjem u školu, a što se tiče prijetnje, za nju su kazale da je nisu čule.

VIDEO Filip Zavadlav osuđen na 40 godina zatvora

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
10:39 25.10.2023.

Kakav luzer, u šta će to dijete njegovo izrast pitam se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije