Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD RAKETE U POLJSKU

Glavni tajnik NATO-a: 'Istraga je u tijeku, nemamo indicija da je ovo bio rezultat namjernog napada'

NATO Secretary General Stoltenberg holds news conference in Brussels
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
1/6
16.11.2022.
u 12:49

- Naša preliminarna analiza pokazuje da je incident vjerojatno prouzročila ukrajinska protuzračna obrana u obrani od ruskih raketa. Ali želim biti jasan: ovo nije krivnja Ukrajine, Rusija snosi odgovornost - rekao je Jens Stoltenberg

Istraga je u tijeku i moramo sačekati njezin ishod, ali nemamo indicija da je ovo bio rezultat namjernog napada niti indicija da Rusija sprema ofenzivne vojne akcije protiv NATO-a. Naša preliminarna analiza pokazuje da je incident vjerojatno prouzročila ukrajinska protuzračna obrana u obrani od ruskih raketa. Ali želim biti jasan: ovo nije krivnja Ukrajine, Rusija snosi odgovornost - rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg na press konferenciji po završetku sastanka Sjevernoatlanskog vijeća, sazvanog zbog sinoćnje eksplozije u Poljskoj, blizu granice s Ukrajinom.

- Ovaj incident pokazuje opasnosti koje su povezane s ratom koji traje u Ukrajini, ali nije promijenio našu temeljnu procjenu prijetnje za NATO saveznike - dodao je glavni tajnik.

To, čini se, znači da neće biti nikakva aktiviranja članka 4, pogotovo ne članka 5 Sjevernoatlantskog ugovora. Jer temeljna procjena NATO-a je da Rusija nema namjeru vojno napasti teritorij zemalja saveznica. 

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar links
links
13:25 16.11.2022.

zašto NATO ne napadne Ukrajinu obzirom da je raketirala članicu NATO-a?

Avatar possibilis
possibilis
12:55 16.11.2022.

Gdje je izvjesce glavnog tajnika o padu 14 metarskog drona na Zagreb? Proizvodi se zaboravljanje? Manje vrijedimo?

DU
Deleted user
13:36 16.11.2022.

jučer je Zelenski rekao da to nije njihova raketa! Zelenski ne laže! Ukrajnici nikad ne lažu! Slava Ukrajini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije