Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Markijan Lubkivskij

Savjetnik predsjednika parlamenta Ukrajine: 'Prvi napad na članicu NATO-a bio je u Zagrebu'

Explosion kills two at Polish grain facility
Foto: UGC/REUTERS
1/3
16.11.2022.
u 09:26

Dodao je i kako istraga mora biti provedena i da će kolege iz Poljske brzo ustanoviti istinu i informirati javnost o ovom događaju. Kazao je kako on ne bi ulazio sada u neke prognoze.

Savjetnik predsjednika parlamenta Ukrajine Markijan Lubkivskij poručio je u razgovoru za HRT-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska kako su pregovori s Ukrajinom mogući tek kada prestane agresija i kada se Rusi povuku s teritorija Ukrajine. Govorio je i o incidentu koji se dogodio u Poljskoj.

- Ja bih rekao da je to drugi napad na članicu NATO-a, prvi napad je bio na republiku Hrvatsku, ako se sjećate srušene rakete usred grada Zagreba - kazao je i dodao da je ovo bio jedan ciničan čin 'ne samo protiv Ukrajine već i protiv cijele Europe'.

- Zamislite, u tijeku je summit bez Rusije i pobjegne ministar vanjskih poslova Lavrov i nakon što ode Rusija krene s raketiranjem Ukrajine. Ispaljeno je 100 raketa. Rakete su pogađale i centar grada gdje se upravo nalazim, gdje žive naši ljudi. Ima poginulih, ima ranjenih. To je cinična agresija - kazao je.

Dodao je i kako istraga mora biti provedena i da će kolege iz Poljske brzo ustanoviti istinu i informirati javnost o ovom događaju. Kazao je kako on ne bi ulazio sada u neke prognoze

- Idemo sačekati malo. Budimo strpljivi u ovom trenutku. Važno je ustanoviti istinu - rekao je Lubkivskij.

Upitali su ga jesu li pregovori u ovom trenutku mogući.

- Rusija mora zaustaviti agresiju. Uvijek su moguć pregovori, ali su mogući u uvjetima želje svih strana za pregovore i prekid agresije. Mi nikoga nismo napali, mi se branimo - rekao je dodajući da se Rusija mora povući s teritorija Ukrajine: 'Onda možemo razgovarati'. 

- Prekid agresije, prekid vatre i povlačenje s teritorija Ukrajine. Onda idu pregovori - poručio je.

Ključne riječi

Komentara 3

SS
sokac sa drave
10:16 16.11.2022.

Citajuci komentare nasih nekvalificiranih komentatora dobijemo utisak da jedva cekaju svjetski rat.Rat u ukrajini je osudilo nesto vise od tridesetak zemalja.Koliko ima u svjetu zemalja sta je sa onom ogromnom vecinom pogotovo ovih zemalja sto imaju milijardu i pol stanovnika?Na cijoj su oni strani?

DU
Deleted user
13:04 16.11.2022.

Nije li istraga pokazala da je dron bio ruske proizvodnje, a lansira ga je Ukrajina? Slično kao i sada raketa S-300 ruske proizvodnje lansirana od strane Ukrajine.

KI
kimy
09:41 16.11.2022.

Zašto se nije reagovalo posle prvog napada? Verovatno zato što se saznalo odakle je dron došao pa je neko odlučio da se uradi popravni. Opasna igra koja može da odvede svet u 3pm.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije