Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strance odbio

Glavni osumnjičeni za smrt ruskog špijuna Litvinenka postao konzultant na seriji o ubojstvu

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
10.12.2014.
u 08:30

Andrej Lugojev, kojeg Moskva ne želi izručiti Britaniji, sudjelovao je i u pisanju scenarija

Ruska producentska kuća Središnje partnerstvo angažirala je Andreja Lugovoja, optuženog u Velikoj Britaniji za ubojstvo bivšeg agenta KGB-a Aleksandra Litvinenka kao konzultanta za TV seriju o Litvinenkovoj smrti. Lugovoj je sudjelovao u pisanju scenarija te će biti savjetnik glumcima i redatelju TV serije. 
 
Litvinenko je 1. studenoga 2006. u Londonu otrovan radioaktivnim polonijem 210 te je 23. studenoga umro. Britanska policija identificirala je dvojicu Rusa koji su se tog dana sastali s Litvinenkom, da bi potom Andrej Lugovoj optužili za ubojstvo. Moskva uporno odbija izručiti Lugovoja, koji je u međuvremenu izabran i za zastupnika u ruskoj državnoj Dumi.
 
Litvinenko je prebjegao u Veliku Britaniju 2000. godine sa suprugom i sinom. Istraživao je ubojstvo ruske novinarke Ane Politkovskaje, gorljive kritičarke vladavine ruskog predsjednika Vladimira Putina.
 
Lugovoj je prije nekoliko godina izjavio kako je Litvinenko bio agenta britanske tajne službe MI-6 te da su britanske specijalne službe pokušale vrbovati i njega kako bi prikupio kompromitirajuće materijale o predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Odbija optužbe o ubojstvu te kaže kako iza smrti bivšeg agenta KGB-a stoje Britanci.
 
- Litvinenko je postao agent koji je izmakao kontroli britanskih specijalnih službi i ubijen je - rekao je Lugovoj dodajući da ako ga nisu ubile same službe da su za to vjerojatno znale i prešutno odobrile.
 
Iz ruske producentske kuće kažu kako je Lugovoj odbio slične ponude stranih TV kuća te prihvatio njihovu jer je shvatio - prenose njegove riječi - da zbog drugačijeg mentaliteta nijedna od njih nije u stanju istinito ispričati ovu rusku priču.
 
 

Komentara 12

KI
Kissinger
11:20 10.12.2014.

čudno,zar ga ne ubi sveprisutni i svemoguči Putin ?

MX
Mister X
10:32 10.12.2014.

Glavni osumnjičeni za smrt ruskog špijuna Litvinenka postao konzultant na seriji o ubojstvu.. A osumnjičeni od strane Rusije se nalaze na slobodi i glume pametne i poštene . Engleska posla znamo da su tako složili i rat sa Irakom i konačno stotine tisuča mrtvih milione prognanaih i sudsko-ubojstvo Sadama .. Kroz krivo sumnjičenje za kemisko oružje.. Nebi li El Indijo napisao engleskao -zapadna posla !

RA
ranko75
12:18 10.12.2014.

Zar nije mnogo bolje sto postoji jedna ovakva slavenska zemlja kao sto je Rusija,nego da svi lizu guzicu amerima i da im se klanjaju.Da barem neko ima od slavena ko to ne radi. A za sada je to i Belorusija.Pozelimo im da ne posustanu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije