Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Glavna prepreka zbog koje Hrvatima ne ukidaju vize za SAD

26.02.2018.
u 00:07

Ukupni broj odbijenica na godišnjoj razini nije prevelik – godišnje se odbije oko 400 aplikacija, ali je indikativno da su većinu njih podnijeli hrvatski građane koji žive u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Ekonomski, a ne sigurnosni razlozi glavna su prepreka ukidanju viza hrvatskim građanima za Sjedinjene Američke Države. Hrvatske građane koji podnose prijavu za vizu za SAD-a odbijaju više, ne zato što ih smatraju sigurnosnom prijetnjom, već zato što američke vlasti zaključe da nemaju dovoljno jako financijsko zaleđe, da nemaju stalan posao ili pak dugoročno riješeno stambeno pitanje, pa postoji rizik da bi se turistički odlazak mogao pretvoriti u traženje posla i ilegalno useljavanje, doznaje se.

Ukupni broj odbijenica na godišnjoj razini nije prevelik – godišnje se odbije oko 400 aplikacija, ali je indikativno da su većinu njih podnijeli hrvatski građane koji žive u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Cijeli tekst pročitajte u izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili prelistajte e-izdanje

Ne propustite i druge teme:

Pet ispovijesti: Otkaz doktorima znanosti

Dan odluke za Agrokor: Premijer Plenković danas na sastancima s vjerovnicima

Inovacija iz Virovitice: Osmislili sustav uz pomoć kojeg slijepci 'vide' boje

Oni ne izumiru: U Sikirevcima su rijetke obitelji s manje od troje djece

Sud presudio: Uber po Hrvatskoj taksira nezakonito

DANAS PRILOG: LOKALNI.HR

 

Ključne riječi

Komentara 30

DU
Deleted user
21:54 25.02.2018.

.." ali je indikativno da su većinu njih podnijeli hrvatski građane koji žive u Bosni i Hercegovini i Srbiji." Koliko se god trudili othrvat politici koja se tamo propagira ipak ti se hoćeš-nećeš zavuče pod kožu!

PO
pointmaker
11:39 26.02.2018.

zato što je tuđman dijelio državljanstva kao kolinda čokoladice. svaka budala kaj nakon raspada juge nije znala što je i tko je mogla je postati hrvat u tome je stvar.

KL
klaustrofobičar
22:56 25.02.2018.

Kad smo šakom i kapom dijelili putovnice okolo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije