Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragan Vulin:

'Glavaš će doći na ročište Vrhovnog suda bez obzira na prijetnju uhićenjem'

Dragan Vulin
Foto: Davor Javorović/Pixsell
20.01.2015.
u 15:31

Čvrsto vjerujemo kako će u ponovljenom postupku Branimir Glavaš dokazati svoju nevinost, rekao je Vulin

Puštanje Branimira Glavaša na slobodu poslije pet godina i četiri mjeseca zatvora kod članova HDSSB-a, čiji je Glavaš član i jedan od osnivača, izazvala je pravo oduševljenje.  Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin rekao je kako mu je iznimno drago što je Glavaš izašao na slobodu iz mostarskog zatvora ali i kako je i za Glavaša, ali i HDSSB, iznimno važna odluka Ustavnog suda od prije nekoliko dana kojom je ukinuta drugostupanjska presuda Vrhovnog suda RH.

– Tom odlukom potvrdilo se ono što smo mi govorili od početka, odnosno, da je učinjeno niz propusta i nepravilnosti u samome slučaju kao i presudi. Čvrsto vjerujemo kako će u ponovljenom postupku Branimir Glavaš dokazati svoju nevinost i da će pred sudom, ali i cjelokupnom hrvatskom javnosti, biti dokazano da je on heroj Domovinskog obrambenog rata, a nikako ne ratni zločinac – rekao je Vulin. Kaže i kako je razgovarao s Glavašem koji mu je prenio da će sljedećih nekoliko dana ostati u kući u Drinovcima s obzirom na to da postoji nekoliko pravnih tumačenja oko njegova mogućeg uhićenja pri povratku u Hrvatsku.

– Od njega sam čuo da će svakako, kada bude sazvano ročište na Vrhovnom sudu, odazvati se na poziv i doći bez obzira na moguće uhićenje – istakao je Vulin. Na upit kako gleda na rad Ustavnog suda RH, koji je nakon 4,5 godine oglasio se na Glavaševe tužbe i onda konačno poništio odluku presudu Vrhovnog suda, Vulin je rekao kako i taj slučaj pokazuje kolika je zapravo pravna nesigurnost u Hrvatskoj.

– Sada svi građani Hrvatske mogu sami zaključiti koliko je taj proces zapravo bio politički montiran. Što reći kada Ustavni sud o tužbama odlučuje 4,5 godine – rekao je Vulin koji smatra kako će izlazak Glavaša na slobodu, a prije svega presuda ustavnog suda, dodatno ojačati stranku.

– Upravo na ovaj način pokazuje se kako su svi članovi i simpatizeri HDSSB-a imali pravo kada se nisu odrekli i napustili prijatelja i generala Branimira Glavaša u najtežim trenucima – zaključio je Vulin.

Komentara 4

OB
Objektivno...
17:11 20.01.2015.

To može riskirati samo netko tko je doista uvjeren da je nevin i da je 100% nevin. I naravno Branimir Glavaš. Bilo bi super da Glava prije toga održi intervju i kaže gdje je završilo onih 70 mila eura za koje je Talijan đabe nepravomoćno dobio 2 kuke . Ko je usiso i jel vratio Tomicinih 35 mila. Nije li to klasično stjecanje bez osnova, ha, ha, ha??? Glava care, reci to hrvatskoj javnosti... I nemoj dolaziti jer će te čopiti odmah na grani, a iz Remetinca se ne daju intervjui tako lako. U svakom slučaju, drž' se...

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:43 20.01.2015.

Ma nece taj stupiti nogom u Hr. On je obicna kukavica.

KA
kamatar
19:42 20.01.2015.

Glavaš je komunistički doseljenik iz Bosne. Dognali ga partizani sa ostalim bosancima, vlakom bez voznog reda u tuđu, nacionaliziranu imovinu. Kad se spomene denacionalizacija, bosancima se diže kosa na glavi. Niko ne želi natrag na bosanske pašnjake u čobaniju. Hrvatska im je bankomat. Štogod imaju dali su im komunisti ili su ukrali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije