Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propao im plan

Izgleda li vam uvjerljivo? Ovako su htjeli prevariti građevinsku inspekciju

Pokušali prevariti građevinsku inspekciju
Foto: Blaby District Council
1/3
14.02.2018.
u 09:25

Inspekcija je bila dobila dojavu da se na toj lokaciji odvijaju ilegalni radovi, a osim ilegalne prenamjene objekta, par si je napravio i ilegalni prilaz za automobil, čime su onemogućili parkiranje drugima na javnoj površini.

Britanski par iz Leicestershirea pokušao je prevariti građevinsku inspekciju uporabom ograde i lažnih garažnih vrata, no plan im je propao. 

Reeta Herzallah i Hamdi Almadri dobili su kaznu zbog toga što su garažu pretvorili u stambeni prostor. Nakon toga su išli prikriti vrata i prozore, unatoč tome što za to nisu dobili dozvolu, piše Mirror.  

Inspekcija je bila dobila dojavu da se na toj lokaciji odvijaju ilegalni radovi, a osim ilegalne prenamjene objekta, par si je napravio i ilegalni prilaz za automobil, čime su onemogućili parkiranje drugima na javnoj površini. 

Pokušali prevariti građevinsku inspekciju
1/3

Inspekcija ih je nekoliko puta upozoravala da vrate garažu i prilaz u prvotno stanje, no kako ih bračni par nije poslušao, kaznili su ih. 

Osim plaćanja kazne od 770 funti i sudskih troškova, par mora sve vratiti u prvobitno stanje. 

"Poruka iz ovog slučaja je jasna: ako prekršite propise i ignorirate nas, mi nećemo samo otići", rekla je Sheila Scott iz gradskog ureda za planiranje. Izgradnja prilaza za vozilo na prometnoj cesti i blokiranje vrijednog parkirnog prostora potpuno je neprihvatljivo", dodala je Scott i najavila da će se i dalje pratiti kako napreduju radovi na prilazu i garaži. 

Komentara 10

DU
Deleted user
10:03 14.02.2018.

Kako bi se na eng. jeziku reklo: No big deal! (nije veliki posao)... Kod nas pak usred nacionalnog parka Plitvička jezera su nazidali čudesa u posljednjih dvije godine, sve po zakonu - iako su falsficirani podaci iz prošlosti , na temelju kojih su tražili građ. dozvole i iako se iz svemira vidi da su ti apartmanski kompleksi "šaka u oko". Ali ništa, sve prošlo ispod radara pravosudnih tijela i medija. Tako da bi veća vijest bila da se nekontrolirano gradi usred hrv. nacionalnog parka br. 1 nego tamo negdje u Vel. Britaniji, zar ne? Ali nemamo mi ni smisla plasirati takve vijesti velikim svjetskim agencijama da se vidi i po svijetu da nema te svetinje niti nacionalnog prirodnog bogatstva, a da to Hrvat neće izigrati i unakaziti...

DO
dopizdilomi
09:49 14.02.2018.

Kada u državi institucije rade svoj posao riješi se problem. 2014. godine podnio sam građevinskoj inspekciji prijavu do danas nisam dobio nikakav odgovor iako svakih nekoliko mjeseci šaljem požurnicu da ne bi došlo do sinkope, pardon, do zastare.

JP
josip.pivar11
11:22 14.02.2018.

A, eto, treba 'biti država' a ne samo 'zvati se država'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije