Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 205
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivni intervju Muntazer al-Zaidi
Povratak na članak

Gađao sam Georgea Busha 
jer ga nisam smio ništa pitati

Irački novinar koji se u svijetu proslavio bacanjem cipela na bivšeg američkog predsjednika 14. prosinca 2008. godine, nakon izlaska iz zatvora, za Večernji list objašnjava zašto je tako postupio.

Komentari 31

IZ
izgnanik
21:28 21.09.2009.

Ovo je istina iako je bolna za Ameriku i nato.Ovaj covjek je potpuno upravu.Doveli su na vlast svoje marionete koje sve rade osim dobra za sopstveni puk tj. rade u sluzbi sila mraka(americkog okupatora).Kakva treba biti pravda da li see slazete oko za oko zub za zub.tj istim standardima po gradovima okupatora

VL
Avatar cros
cros
00:08 22.09.2009.

Kada pogledam komentare ljudi, onda se zgrozim. Ovaj covjek je velikim dijelo rekao istinu! US jeste okupator, vojna intervencija NIJE UOPCE donijela boljitak. Drzava je u potpunom rasulu dok su stotine tisuca beskucnici, udovici, sirocici! A onda procitam glupost kako se \"demokracija ne siri na takav nacin\", hahaha, nego kako s americkom puskom, hahaha! Jos i pohvale su bile na taj debilski komentar! No, pokude za ovog izgnanika, hahahaha! Stvarno da li ste vi normalni sto trabunjate o demokraciji u Iraku?

VL
OB
-obrisani-
11:12 22.09.2009.

penicilin jugovina je bila vaš diktatorski proizvod , zato jer je vaš diktator bio na prestolu i svima vam je bilo lepo dok su Srbi ćutali i trpeli , a kad su progovorili postavili su pitanje u vezi autonomije po republikama ili je imaju SVI ilije nema NIKO i to je pitanje svih pitanja zbog koga ste se svi razbežali , a ne ta tvoja lupetanja u stilu ko nas bre zavadi , drugu Jugoslaviju ste stvorili vi i vi ste je i rasturili !

VL
OB
-obrisani-
11:35 22.09.2009.

Sifi izvini ali dole pominjete Jugu , ti manje više , ali penicilin poprilično i to opet ironično na račun Srba svojim poskočicama u stilu \"ko nas bre zavadi \" što nema nikakave blage veze ni sa šiitima a još manje sa sunitima !

VL
OB
-obrisani-
13:35 22.09.2009.

acide, daj si truda i pogledaj nacionalni sastav državnog i vojnog vrha pokojne juge i Iraka. U jugi je skoro 80% vojnog vrha bilo Srba a u iraku je isti postotak bio sunita i to večinom s prezimenom Al Tikriti (kao i Saddam). Ne postoje dobri i loši narodi, postoje dobri i loši vođe i loši i još lošiji politički sistemi.

VL
OB
-obrisani-
13:46 22.09.2009.

He he, hvala!

VL
OB
-obrisani-
15:24 22.09.2009.

Frka Ne vjerujem, a mislim da nitko normalan ne vjeruje, da ce ovaj \"Schuhwerfer\" ikad dobiti ulaz u CH ili EU! Vremena kad se nije znalo s kim imamo posla su davno iza nas? EU je skoro prestala primati azilante,, s punim pravom!!!!!!!!!!!!!

VL
OB
-obrisani-
15:06 22.09.2009.

Frka, da mogu, dao bi ti +10 ... Vrlo dobro! Ovaj je iracki junak zapravo lazov i nista drugo ...

VL
OB
-obrisani-
09:45 22.09.2009.

Divno je to “bratstvo i jedinstvo“ jedino što su na čelu takvih “bratskih i jedinstvenih“ sistema uvijek dktatori. Onda im zahvalan “bratski i jedinstveni“ narod tepa, nosi paličice, postavljaju se spomenici diktatora po cijeloj zemlji, njihovi su rođendani državni praznici i slične več viđene bedastoče. Svaka sličnost sa pokojnom Jugovinom je slučajna a sve prisutnije pitanje “ma ko nas bre zavadi“ postaje i sve glasnije. Irak je umjetna tvorevina kojom je vladao “mesar iz Tikrita“ a svoju bezgraničnu ljubav prema plinu je vrlo rado djelio sa svojim narodom (npr Kurdima), ali je kao čovjek bio “vrlo otvoren i tolerantan“ i šteta da ga Muntazer nije imao prilike “zacipeliti“ dok je bio živ jer bi mu to bilo jedno nezaboravno iskustvo koje bi vjerojatno s njim podjelila i cijela njegova rodbina.

VL
OB
-obrisani-
11:43 22.09.2009.

Acide, ja mislim, da bi ova dva naroda, Hrvati i Srbi, morala polako zakljuciti krvava poglavlja iz svoje povijesti! Dosta je suza i krvi bilo proliveno, dosta domova i crkava sruseno! Ja mislim, da bi ova dva naroda napokon trebala sklopiti mir, kako su to Njemci i Francuzi napravili, koji su prije ratovali svakih 25 do 50 godina. A zasto? Nisu se granice nista promjenile, samo su obe te zemlje cesto zavrsavale razrusene i s miljunima mrtvih ... Da nas je potreban mir kako bi se i Srbija i Hrvatska mogle razvijati u demokraticna i bogata drustva. Vec je previse vremena bilo izgubljeno ... zaostajanje obiju zemalja za Europom je strahovito, ne samo materijalno, nego i kulturno, psiholosko ...

VL
OB
-obrisani-
12:21 22.09.2009.

Acode, povijest pokojne Jugovine nije počela sa titom niti sa konferencijom u Jajcu, ja znam da je sve prije za omuniste “prapovijest“ ali pokojna Jugovina je nastala 1918 god pod nazivom Kraljevina Srba Hrvata i Slovenaca a mislim da je 1928 ili \'29 promjenjeno ime u Kraljevina Jugoslavija. Kralj je bio iz obitelji karađorđević (dakle srbin), o terorističkom napadu u parlamentu na Radića od strane teroriste Puniše Račiča nema potrebe govoriti jer je sve več rečeno.

VL
OB
-obrisani-
13:41 22.09.2009.

Fasizam na pohodu! Sjecam se dobro godina poslije 1986. Kad je Milosevic bio u usponu, kad su Soleviceve bande harale Jugoslavijom, kad su srpski ”akademici” SANU ideolosko pripremali svoj rat za Veliku Srbiju ... Sjecam se posebno jednog dana …… Moj stari je lezao u krevetu, smrtno bolestan od raka. Gledali smo na TV jedno od onih vrlo dobro organiziranih \'spontanih\' \"dogadjanja naroda\" u Beogradu, na Uscu ... Milosevic, na vrhu svoje moci, dolazi u crnom mercedesu ... Raja vec izbezumljena od patrijotskih osjecaja, a jos vise od rakije ... Milosevic onda uspije jos vise zagrijati mase svojom poznatom retorikom o \"nepostednoj borbi srpske socijasticke partije za ocuvanje Jugoslavije\", o nepostednoj borbi protiv mrzkih slovenskih secesionista, hrvatskih ustasoida i separatista i albanskih silovatelja i terorista ... Raja u patrijotskom transu vice: \"Slovenija laze!\", \"Dajte nam oruzje!\", \"Vlassi na kolac!\", \"Obesite Tudjmana!\" Sjecam se svoga oca: \"Sine, sve to smo vec vidjeli u Berlinu i Rimu u tridesetim godinama. To sto tu vidimo, to je najcisci fasizam. \"Ein Volk, Ein Fuehrer! Ein Reich!\" Samo ti idi u Svedsku, ovdje ce biti krvi do koljena!\"

VL
LU
lužnjak
08:54 22.09.2009.

Nemam nikakvog bogatstva da ga darujem,a materijalno bogastvo koliko vidimo ne čini ga sretnim. Zato ne odustajem od namjere da mu pošaljem, makar zamišljenu Zlatnu Jabuku(nacionalno voće ispod našeg podneblja),u kojoj se raduje njegovoj Slobodi sigurno pet milijadi SRCA, a onaj još ostatak koji ne znamo točno koliki je, neka se pridruži jabuci. Ostalo sve što je diferencija, \"pripada im vrijeme bez slobode\", po težini zasluge. Bez njih tek tad, može se uljepšati svijet. STOP starom apartheidu,bahatim kolonijama,pokvarenom suvremenom fašizmu . . .STOP gladi, izrabljivanju, ucjenama, strahovima, poniženju, zabranjenim expermentima, novcu-lažnog-sjaja, ropstvu, trgovačkim-teritorijalno-rasnim ratovima, STOP exsploataciji Zemljine utrobe, iiiiiii ...Planet je posuđen a ovakvi gnjusevi što predvode sve ovo ispred, su otrovna prašina koja će od njih jedino na njemu ostati.Ništa vrednije.

VL
OB
-obrisani-
10:49 22.09.2009.

Iracki heroj laze!!! Ovako pise nas junak, citiram: \"Bili smo jedinstveni, šijiti, suniti, Turkmeni, Kurdi, zajedno smo slavili i kršćanske i muslimanske blagdane i nismo se dijelili. Zajedno smo i gladovali deset godina koliko su nad Irakom vladale sankcije.\" Moj komentar: kakvo je to jedinstvo bilo, suniti su bili na vlasti, dok se siite milom i silom prisililo na sitnju. Siite se slalo u napade na svoji siitski iransku bracu ... Kavo je to jedinstvo bilo, kad se Kurde ubijalo, kadgod se stigli, bacalo na njih bombe s plino, koje su u samo jednom naadu prouzrokovale 5000 mrtvih Kurda. Gdje je to jedinstvo i sloga? Ovako govori dalje iracki heroj, citiram: \"...zapaljene su crkve i džamije, više od milijun Iračana poginulo je od metaka američkog okupatora!\" Moj komentar: Opet podle lazi. Ne ruse sakralnih objekata mrzki Ameri, nego je to zasluga irackih junaka, irackih beskicmenjaka i moralnih nakaza! Od oko 1 miljun zrtvava, Ameri su krivi za oko 1 - 2 % mrtvih, ostalih 98 - 99 % Iracana umrlo je od bratske iracke ruke. Iracki junak i ne kaze zasto su dobili sankcije: zbog napada na susjednu zemlju Kuweit ...

VL
OB
-obrisani-
09:27 22.09.2009.

Luznjaku, pjesnice moj, vjerovatno zelis dobro, no ipak mi zvucis na jos jednoga od onih pateticnih anti-imperijalista, anti-globalista, anarhista, deprimiranih komunista, koji za sve zlo na kugli zemaljskoj okrivjuju mrzki imperijalizam i posebno USA ...

VL
OB
-obrisani-
09:28 22.09.2009.

Junacki iracki borci otpora? Ma nemojte, molim vas! Junaci su bili Viet-namci! Viet-namci su se posteno i dobro borili. Borci otpora su bili Viet-namci, koji su zaista unistavali Amere, po svojim mogucnostima, a izbjegavali sukobe s juzno viet-namskom bracom, izbjegavali napade na juzno-vietnamsku vojsku. To su bili dobri borci, koji su imali i postovanje samih Amera, kao odlicni, disciplinirani vojnici! A ovi iracki bombasi i palikuce su nule u svakom pogledu i vjerski fanatici i zlocinci. Teroristi i nista drugo! I da se USA danas potpuno maknu, brato-ubilacki rat kojemu smo bili prica vise godina bi se istim zarom produzio ... Da su ovi junacki \"borci\" u Iraku barem napali Amere, americke vojnike, onda bi to bili otpornici, borci otpora protiv americke invazije. Ali, eto, oni masovno ubijaju vlastitu iracku bracu, rezu si grkljane, siluju kcerke, unistavaju religiozne objekte! Ergo, to nikako nisu borci otpora, heroji i junaci nego su to podli beskicmenjaci, zlocinci i moralne nakaze, koji Amerima ne mogu nista, a izgleda da i radije ubijaju vlastitu iracku bracu, koja se istome bogu moli, sam na nesto drugaciji nacin ...

VL
OB
-obrisani-
13:44 22.09.2009.

Sretni, kao što bi jedan tebi imeni simpatičančovijek napisao : “Mjesto za potpis“

VL
OB
-obrisani-
13:34 22.09.2009.

Penicilin! Moje je misljenje o raspadu zadnje, komunisticne Jugoslavije poznato. Nijedan narod nije imun na fasizam, i sad se to eto dogodilo i Srbima. Jer ono sto smo vidjeli u Beogradu od 1986 pa do otprilike 2000, to je bio najcisci fasizam. Krivnju za zadnje ratove u Jugoslaviji snose i bivsi komunisticni voditelji u drugim republikama, ali daleko najveci dio krivnje za zadnje pokolje i rusenja u Jugoslaviji snosi rezim u Beogradu! mali balkanski diktatorcic Milosevic je bio samo ordje u rukama mnogo opasnjih ljudi, kao sto je bio nama svima tako dfragi Dobrica Cosic. Politicni kameleon, oportunist, koji je zajedno s gospodom s SANU godinama ideolosko pripremao srpski narod za buduci rat. Koji je dao ideolosko gorivo vozdovim tenkovima, koji su iz Beograda vozili, opsipani cvijecem, prema nesretnom Vukovaru ...

VL
FR
frka
14:16 22.09.2009.

Cipele su i prije pisale bajke. Eto dobili smo i iracku Pepeljugu. I da nam je Walt Disney ziv, sada bi covjecanstvo bilo bogatije za jos jednu u bajci opisanu Pepeljugu. Doduse ovaj put krezavu i nasuprot onoj djevojci koja je bila skromna, postena i mirna, ovaj Pepeljugas je lazov, sracunat i poslovno orijentiran. Njemu je izgubljena cipelica donijela ponude brakova od princeza i bogastvo od seika samo sto njegovoj sreci nije kumovala ona dobra vila nego islamski fundamentalizam. Ocito, darove je uzeo, objerucki ih trgajuci iz darovateljevih ruku, doduse malogradjanski neckajuci se u stilu \"de nemoj\" (i sto sada de ili nemoj), ili \"pa niste trebali al` kad bas inzistirate\"! Jer kako inace objasniti njegov sinocnji intrvju njemacko-svicarsko-austrijskom kanalu 3SAT u kojem kaze da se planira preseliti u CH! Ali sa kojim novcem?! U CH, ako nemas \"papire\" ili nisi azilant, boraviste mozes dobiti samo ako dodjes sa minimu 3 milijuna CHF!!!!!! Ako tome dodamo da je izvalio kako su Ameri pobili milijun civila a sama iracka vlada i medjunarodne organizacije govore da je 97% civila stradalo od islamistickog terorizma, onda nije tesko naslutiti sto bi nam u Europu ova iracka Pepeljuga u miraz donijela. Neka iracke Pepeljuge Iraqu, Europi je jos uvijek bliza i draza ona Pepeljuga Walt Disneya!

VL
OB
-obrisani-
15:10 22.09.2009.

Ispravak: Dobar novinar, dobro naostrom olovkom moze cuda pokrenuti, ali Muntazer je bio svojih \"osrednjih\" novinarskih sposobnosti vrlo svijestan, pa se pokusao u bacanju cipela! Naravno i to je jedan nacin da se skrene paznja na sebe, mada ja taj nacin, osobno, ne bih za sebe izabrao! Sto je interesantno a i donekle indikativno za arape i jednog arapa je da je tim cinom sve uprskao: prvo cilj je promasio, drugo ostao bez cipela, trece zavrsio u zatvoru.... Dali mu je utjeha dok cita par siptara i bosanaca po forumima kako likuju i velicaju ga???? Upitno, vrlo upitno

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.