Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez dostojanstva

Gadafijevo tijelo izloženo u hladnjači.Javio se navodni ubojica

gadafi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
Autori: luc, mvi/VLM
22.10.2011.
u 12:48

Glavni tajnik NATO-a objavio je kako je Zapadni savez odlučio 31. listopada obustaviti operaciju "Ujedinjeni zaštitnik".

U izjavi na sirijskoj progadafijevskoj televizijskoj postaji obitelj svrgnutog diktatora zatražila je Gadafijevo tijelo te tijelo njegovog sina Moutassim i ostalih ubijenih u četvrtak kada su borci Prijelaznog vijeća "pregazili" Sirt.

- Pozivamo UN, Islamsku Konferenciju i Amnesty International da prisile Prijelazno vijeće da tijela mučenika preda našem plemenu u Sirtu te im dopuste pokop u skladu s islamskim običajima i pravilima - stoji u izjavi obitelji Gadafi, javlja Reuters.

Na nenametljivoj i slabo posjećenoj konferenciji za medije glavni tajnik NATO-a, general Anders Fogh Rasmussen, objavio je kako je Zapadni savez odlučio 31. listopada obustaviti operaciju "Ujedinjeni zaštitnik". Kao i drugi zapadnjački dužnosnici Rasmussen nije izrazio žaljenje zbog jezive smrti svrgnutog libijskog diktatora koji je uhićen živ, ali je u bolnicu stigao mrtav.

U Misrati pak, lokalni zapovjednik, Addul-Salem Eleiwa izložio je Gadafijevo mrtvo tijelo ogoljenog torza u hladnjači nedaleko tržnice.

- Dobit će svoja prava kao i svaki musliman. Njegovo tijelo bit će oprano i tretirano s dostojanstvom. Očekujem da će biti pokopan u iduća 24 sata na muslimanskom groblju - kazao je u petak Eleiwa.

Desetci ljudi, mnogi s mobitelima i kamerama, pohrlili su vidjeti je li zaista mrtav.

Tvrdi da je ubio Gadafija

Svjetski mediji istovremeno donose i priču mladog 22-godišnjeg Sanada al-Sadeka al-Ureibija koji tvrdi kako je upravo on sa dva hica presudio Gadafiju. Na snimci koju je objavio pokazuje i zlatni prsten i krvavu jaknu koji su navodno pripadali ubijenom libijskom diktatoru.

Druga verzija priče govori kako je do ubojstva došlo kad su se međusobno sukobile dvije skupine boraca za slobodu, jedna iz Misrate, a druga iz Bengazija, oko toga gdje će odvesti Gadafija.

 

Komentara 520

OB
-obrisani-
01:01 23.10.2011.

laku noć...

OB
-obrisani-
01:33 23.10.2011.

LN Violeta idem i ja uskoro za minutu dvije..

OB
-obrisani-
01:08 23.10.2011.

laku noc izno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije