Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČITAV NIZ DUGOGODIŠNJIH AFERA

Fuchs naredio Buriloviću da se očituje o problemu zagrebačkog Sveučilišta

Foto: Kolaž/Pixsell
1/4
08.02.2021.
u 14:44

Ministar po pitanju Sveučilišta ne može učiniti mnogo, ali prema Zakonu upravo Sveučilišni savjet brine o razvoju sveučilišta

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske Gospodarske komore više neće moći ignorirati situaciju na Zagrebačkom Sveučilištu.

Čitav niz dugogodišnjih afera, problematika u kojoj članovi Senata nemaju pravo raspravljati na sjednicama već samo glasovati na točke dnevnog reda, jer je to tako odlučio rektor Damir Boras, skandal zlostavljanja studentica na brojnim sastavnicima sveučilišta, način na koji se na brojnim fakultetima dolazi do koeficijenata i kako je moguće da na Sveučilištu rade i djeluju ljudi koji su odavna trebali biti u mirovini, ali nisu, jer su dobri prijatelji s rektorm Damirom Borasom - sve su to stvari o kojima će konačno morati progovoriti i Sveučilišni savjet Sveučilišta u Zagrebu čiji je predsjednik upravo Luka Burilović.

Taj zahtjev u kojem se trebaju utvrditi činjenične i pravne okolnosti u aktualnim situacijama na Sveučilištu u Zagrebu, kao i zahtjev za  poduzetim mjerama i odlukama, Buriloviću kao predsjedniku savjeta odaslao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Naime ministar po pitanju Sveučilišta ne može učiniti mnogo, ali prema Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju upravo Sveučilišni savjet brine o razvoju sveučilišta, kao što mora potvrditi sve strateške i razvojne odluke senata, sukladno statutu sveučilišta. Drugim riječima Boras bez Burilovića i Burilović bez Borasa ne bi mogli napraviti ništa.

Upravo Sveučilišni savjet može sazvati rektorski kolegij ili Senat i na dnevni red staviti pitanja poput zakonitosti djelovanja sveučilišnih tijela i sastavnica, zakonitosti odluka Senata, izvršavanje zadaća Sveučilišta....

A do sada se Burilović baš ne može pohvaliti aktivnostima poduzetim za poboljšanje uvjeta na Sveučilištu - štoviše njegova inertnost je i dovela do velikih posljedica po najveće Sveučilište u zemlji u kojem rektor uz projatelja koji puni 71 godinu sataža može činiti što ga volja!

 

Komentara 3

KO
Kokoiduhovi
20:00 08.02.2021.

Pa što čeka? Neka konačno jednom zaradi plaću. Vrlo visoku plaću.

40
402
23:05 22.02.2021.

I sada se cudimo sta nam tako ide ,,dobro,,kad je jedan uhljeb sa diplomama ZNJ fakulteta na tako visokom mjestu .Kao diplome iz ZG ili RI nisu tako kvalitetne kao Banjalucke???

PR
PrimoracRi
17:01 08.02.2021.

Zbog ovakvih kao ča je ovaj uhljeb parazit nam i gre sve naopako va državi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije