Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nuđenje mita

Nakon razgovora s Hedlom Uskok će odlučiti o istrazi protiv Lucića

Franjo Lucić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
28.07.2017.
u 14:55

U policiji i državnom odvjetništvu ne žele govoriti o detaljima ovog slučaja.

Uskokovi istražitelji će, kako se neslužbeno doznaje, razgovarati s novinarom Dragom Hedlom nakon čega će odlučiti hoće li protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića pokrenuti istragu zbog navodnog nuđenja mita.

U policiji i državnom odvjetništvu ne žele govoriti o detaljima ovog slučaja.

Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić kazao je tek da Uskok sukladno zakonskim ovlastima poduzima radnje u vezi navedenog događaja.

U policiji, pak, kažu da je riječ o slučaju koji je pod nadležnošću Uskoka te da će policija postupati ako to od njih zatraži državno odvjetništvo. Podsjećaju, međutim, da je Lucić i saborski zastupnik te da će mu, pokaže li se da su optužbe utemeljene, trebati pokrenuti postupak skidanja saborskog imuniteta.

Lucić je jučer podnio ostavku na sve političke dužnosti te izjavio da bez obzira na neutemeljenost optužbi ne želi biti teret svojoj stranci.

"Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno dokazati na mjerodavnom mjestu", rekao je Lucić Hini.

Portal Telegram objavio je da je HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić nudio mito novinaru Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu.

Navode da je Lucić u srijedu 26. srpnja, u telefonskom razgovoru, čiji dijelovi su obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.

Ključne riječi

Komentara 5

HR
Hrabraja
15:06 28.07.2017.

Nema se šta tu razgovarati, ako je Sabo gulio neka guli i gospodin ADZ

ZA
zarac
16:23 28.07.2017.

Ali, Lucić je hadezeovac, domoljub, a Sabo mrski partijaš. Jest da je Sabo u ratu uzeo oružje u ruke i branio Hrvatksu, a Lucić nije... Svakako, tko kaže nešto protiv HDZ-a, taj mrzi Hrvatsku, eto.

ZA
zaokica
15:25 28.07.2017.

tako je ali je sabo nudio vise love i pomoc odnosno glas za ZdrpiDP eee a onda sabi eeehhhhe benifiti dnevnice i jos toga hihi ovo je talasika naspram sabe ali neka mu se sudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije