Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HEDL LAŽE'

HDZ-ovac podnio ostavku na sve funkcije: 'Nije bilo riječ o podmićivanju'

Franjo Lucić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/2
27.07.2017.
u 18:57

Lucić je o svom činu obavijestio i predsjednika stranke Andreja Plenkovića

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić podnio je u četvrtak ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavonske županije, člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke.

Lucić je o svom činu obavijestio i predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

"Bez obzira na neutemeljenost optužbi, odlučio sam da ne želim biti teret svojoj stranci. Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno dokazati na mjerodavnom mjestu", rekao je Lucić Hini.

Portal Telegram objavio je da je HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić nudio mito novinaru Dragu Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Navode da je Lucić u srijedu 26. srpnja, u telefonskom razgovoru, čiji dijelovi su obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.

Lucić je u izjavi za N1 televiziju zanijekao tvrdnje o pokušaju podmićivanja. "Nisam podmićivao Hedla. Ovo je moj privatni spor star osam godina, a on sebi na ovaj način pokušava podići rejting.

Nakon toga je izvijestio javnost da je podnio ostavke na stranačke dužnosti.

Šimić: 'Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada'

Starom narodnom poslovicom „vuk dlaku mijenja ali ćud nikada, predsjednik Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista i član Predsjedništva mosta Miroslav Šimić danas je prokomentirao natpis na portalu www.telegram.hr u kojem se navodi kako je istaknuti HDZ-ac Franjo Lucić pokušao podmititi novinara Telegrama Dragu Hedla.

Istakao je kako je ovakva pojava za svaku osudu te da će sada biti interesantno pratiti kako će se postaviti hrvatsko pravosuđe. Mnogi podsjećaju kako ovaj slučaj podsjeća i na slučaj bivšeg gradonačelnika Vukovara Željka Saboa koji je radi pokušaja podmićivanja osuđen na godinu i pol zatvora. Lucić pšak sve to demantira i tvrdi da su njegove riječi izvađene iz konteksta. 

 

Komentara 103

ZA
zarac
19:14 27.07.2017.

Ahahahahaha, nisam kriv, al' eto ostavka.... Onako, za svaki slučaj. LOL

CR
CroYami
20:48 27.07.2017.

to je hdz.

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
19:36 27.07.2017.

Hdz poštenjačina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije