Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stradao u požaru

Frane Lučić izgubio spor: Sud smatra da su tužene krive pravne osobe

Frane Lučić
Ivana Ivanović/PIXSELL
09.07.2015.
u 08:00

Frane Lučić jedini je preživjeli vatrogasac s Kornata, a tražio je da mu se isplati 17 milijuna kuna zbog pretrpljene štete

Frane Lučić iz Tisnog, jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije, izgubio je radni spor koji je na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu pokrenuo protiv Republike Hrvatske, Grada Šibenika, DVD-a Tisno i Općine Tisno od kojih je tražio ukupno 17 milijuna kuna neimovinske štete te doživotnu rentu od 7317 kuna.

U svojoj tužbi naveo je kako prima mirovinu od 2200 kuna, a da je kao student Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koji je pohađao kada je sudjelovao u gašenju požara na Kornatima, na vrijeme diplomirao, mogao je imati plaću od 9500 kuna.

U svojim podnescima Lučić je pisao i o teškoj traumi koju je proživio na Velikom Kornatu, kao i o svim fizičkim i psihičkim tegobama koje su posljedica teškog ozljeđivanja u požaru. Osim izgubljene novčane dobiti, Lučić je u tužbi istaknuo i to kako ima doživotnu potrebu za tuđom pomoći i njegom te posebnom hranom.

Obrazlažući zašto je odbila Lučićev tužbeni zahtjev, sutkinja je istaknula kako nije sporno da je nastala šteta, no smatra kako su tužene krive pravne osobe. Inače, Lučićeva obitelj je 2010. u Šibeniku dobila spor protiv Općine Tisno i DVD-a Tisno od kojih su zbog duševnih boli sina, brata i unuka tražili 1,140.000 kuna. Tuženici se u tom sporu nisu ni protivili tužbenom zahtjevu.

>>Frane Lučić: Lažljivci će u paklu patiti gore nego ja!

Komentara 15

DU
Deleted user
08:30 09.07.2015.

Sve je to putanja pravne države i sigurno da nije zaslužio takav pravosudni epilog, ali nitko od te revoltirane rodbine poginulih nije iznio u javnost da su maloljetnici "srljali" u gašenja požara svuda uokolo zbog dnevnice od 50 kn, što je za ekipu "sa zidića" bio velik novac i da je rodbina bila suglasna s time da "si nešto zarade". Onda nije bilo cike&vriske da su maloljetni i da je protivno zakonu. Tek kad je došlo do tragedije, rodbina je naširoko postavljala pitanja medijima i drž. organima kako su maloljetne slali u gašenja požara, a to ne smiju.

Avatar nekakav
nekakav
08:38 09.07.2015.

znači, prvi spor su dobili jer se tužena strana nije ni protivila tužbi?! ako rade s javnim novcem, a dvd i općina to rade, oni su morali potražiti pravnu zaštitu i osporiti tužbu. a ovako, oni su im dali zaza pravo. naravno, zato jer su domaći, a da su to napravili, narod bi ih popapao. a u zagrebu je druga stvar, tamo su samo jedan od predmeta u moru predmeta. činjenica je da nesretni frane nije rekao sve što zna o nesretnom događaju, priča samo ono što njemu ide u korist. puno toga je ostalo neizrečenog, nedokazanog, i uopće sumnjivog. što ih je imalo tolko tamo raditi, zašto su maloljetnike bez ikakve dozvole roditelja tamo vozili (kasnije smo čuli da su to često radili, i da su se roditelji hvalili time). jedan težak nesretan događaj, na kojemu je rodbina materijalno dobro prošla, a krivce traže i dalje, ne? ako ćemo početi od države tražiti i dobivati odštetu za kojekakve nesreće na radu, u kojima nisu kristalno čiste stvari, onda nam nema spasa. zanima me računica zua tih 17 milijuna. 9.500 (kolko je 'mogao' imati plaću) puta 40 godina puta 12 mjeseci nije ni 5 mil. kuna. gdje je našao ostalih 11 milijuna? pa ne rastu na grani... žalosno ,al se i ova nesreća svodi na novac. a istinu, tj. odgovornost svih u tom događaju, se polako potpuno gurnulo pod tepih. i tu sobu se uskoro neće ni moći ući. šteta ljudskih života, al sad na toj nesreći tražiti novac, i to od države?

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
12:00 09.07.2015.

vjerovatano će srpski špijun dobiti odštetu....vjerovatno će "kapetan dragan" imati pošteno suđenje.....ali će svaki Hrvat izgubiti spor....u ovoj lijepoj četničko-komunističko-imbecilnoj državi....ljudi....mi smo pod okupacijom najgorih četnika koje možete zamisliti <<<<<<<<<<<<<<<!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije