Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMMANUEL MACRON

Francuski predsjednik otkrio u koju državu odlazi na prvo službeno putovanje

Emamnuel Macron
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.05.2017.
u 14:18

Macron u nedjelju preuzima predsjedničku dužnost od svog prethodnika Francoisa Hollandea, a posjet Berlinu je prvo putovanje na novoj funkciji.

Novoizabrani francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetit će u ponedjeljak Berlin, što je ujedno i prvo inozemno putovanje Macrona u svojstvu predsjednika, priopćeno je u petak u Berlinu.

"Kancelarka Angela Merkel raduje se susretu s Macronom u ponedjeljak", rekao je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert.

Macron u nedjelju preuzima predsjedničku dužnost od svog prethodnika Francoisa Hollandea, a posjet Berlinu je prvo putovanje na novoj funkciji.  

Merkel je podržavala Macrona u njegovoj borbi za predsjedničku funkciju, a u sklopu svoje kampanje Macron je sredinom ožujka već bio gost u Berlinu.

Angela Merkel Macronu je obećala punu podršku pri provedbi gospodarskih reformi. Istodobno neki dijelovi demokršćanske Unije CDU/CSU i Liberala (FDP) oštro kritiziraju neke Macronove planove, poput investicijskih programa koji bi bili financirani iz zajedničkog europskog proračuna.

Komentara 6

FR
franjo
15:47 12.05.2017.

Ništa novoga ! Svaki francuski predsjednik ide najprije u Berlin .

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
14:52 12.05.2017.

Šteta, mislio sam da će doći k nama u Krapinu

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:20 12.05.2017.

zna se tko je sef. Odnosno šefica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije