Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJANMAR

Fotografija časne kako kleči pred vojnicima obišla svijet: 'Nemojte ubiti djecu. Ubijte mene'

YouTube
09.03.2021.
u 16:59

Vojska je prije nekoliko tjedana svrgnula čelnicu Aung San Suu Kyi i preuzela vlast u Mjanmaru

Fotografija katoličke časne sestre Ann Rose Nu Tawang kako kleči ispred naoružanih policajaca u Mjanmaru, u kojem su već tjednima prosvjedi nakon vojnog puča, počela se širiti društvenim mrežama. Odjevena u jednostavnom bijelom habitu, raširenih ruku, kleknula i zamolila policajce da ne pucaju. 

- Kleknula sam, moleći ih da ne pucaju i da ne muče djecu, nego da umjesto njih ubiju mene - izjavila je u utorak, prenosi Guardian.

Podsjećamo, vojska je prije nekoliko tjedana izvršila vojni puč i svrgnula čelnicu Aung San Suu Kyi. Nakon čega su na ulicu krenuli izlaziti građani tražeći povratak demokracije, pa se vojska krenula brutalno obračunavati sa svim koji im se suprotstave. 

Prosvjednici su u ponedjeljak izašli na ulice Myitkyine. Kad se policija krenula okupljati oko njih, tri časne sestre među kojima je i Ann Rose Nu. 

 

- Policija je jurnula na njih, brinula sam se za djecu - rekla je. Naime, ona sve prosvjednika naziva djecom.  U trenutku kad je ona molila na koljenima, policija je počela pucati u gomilu prosvjednika iza nje.

- Uspaničili su se i potrčali naprijed ... Nisam mogla ništa učiniti, ali molila sam da ih Bog spasi i pomogne djeci - rekla je.

Muškarac koji je ustrijeljen u glavu pao je mrtav kraj nje, potom je osjetila i suzavac. 

 

- Osjećala sam kao da svijet nestaje. Jako sam tužna što se to dogodilo dok sam ih molila da prestanu.

Ovo nije prvi puta da je časna sestra Ann Rose Nu Tawang stala ispred policije i vojske kako bi zaštitila prosvjednike. 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Vukomerec
Vukomerec
19:53 09.03.2021.

Svaka čast časnoj sestri.

DU
Deleted user
21:55 09.03.2021.

Lako je to zaustaviti. Jednostavno, ne prosvjedovati.

SO
Sotona
17:32 09.03.2021.

Fotografija časne kako kleči pred vojnicima obišla svijet: 'Nemojte ubiti djecu. Ubijte mene',, stari trik djecu koriste svi u ratu i protestima znamo kako su Putinu slali masovno djecu u da protestiraju i da se bore da bi oslobodili Nevaljanogaa jer je pod zaštitom zapada ..znamo da su i teroristi isto koristili djecu u ratu protiv Amerike i njenog demokrati sanja osvojenih država., Prema tome čista neuspjela propaganda od strane bande ,- terorista ,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije