Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE OSOBE POGINULE

FOTO/VIDEO Dramatične scene iz Kenije: Eksplodirao kamion s plinom, stotine je ozlijeđenih

Fire following an explosion at a makeshift gas cylinder refilling depot at Mradi estate in Embakasi district of Nairobi
Foto: THOMAS MUKOYA/REUTERS
1/11
02.02.2024.
u 08:28

Uzrok još nije poznat, a požar se ubrzo proširio te zapalio i obližnju tvornicu tekstila. Svi koji su se nalazili u okolici su otišli, no u međuvremenu su stigle hitne službe koje zbrinjavaju požar te ozlijeđene osobe

Velika eksplozija plina usmrtila je najmanje dvije osobe u Nairobiju, glavnom gradu Kenije, te ozlijedila najmanje 222 osobe, javlja BBC. Naime, eksplodirao je kamion koji je prevozio plin, a snimka koja je objavljena pokazuje kako su zahvaćene i obližnje kuće i vozila. 

– Do nesreće je došlo oko 23.30 sati po lokalnom vremenu nakon što je kamion s plinom eksplodirao u okrugu Embakasi te stvorio veliku vatrenu kuglu – objavio je glasnogovornik vlade. Uzrok još nije poznat, a požar se ubrzo proširio te zapalio i obližnju tvornicu tekstila. 

Brojni ozlijeđeni tvrde kako su im se pojavili problemi s dišnim sustavom nakon udisanja dima, a među njima je i najmanje 25-ero djece. 

– Dobio sam opekline dok sam pokušao pobjeći od boce plina koja je eksplodirala. Eksplodirala je odmah ispred mene i srušila me na pod. Sretan sam što sam se uspio izvući iz tog plamena – ispričao je jedan od ozlijeđenih, Boniface Sifuna. 

POVEZANI ČLANCI:

Svi koji su se nalazili u okolici su otišli, no u međuvremenu su stigle hitne službe koje zbrinjavaju požar te ozlijeđene. 

Fire following an explosion at a makeshift gas cylinder refilling depot at Mradi estate in Embakasi district of Nairobi
1/11

– Kenijce se savjetuje da se drže podalje od tog područja kako bi spasilačke službe mogle obavljati svoj posao neometano – objasnile su službe. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije