Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZBIJENA STAKLA, PREVRNUTI AUTI

Snažna eksplozija pa požar u Rotterdamu: Više je nestalih i ozlijeđenih

Nizozemska policija
Reuters/Pixsell
30.01.2024.
u 09:04

Jedna stanovnica zgrade preko puta rekla da je najprije mislila da se radi o vatrometu jer se ondje u blizini nalazilo skladište vatrometa

Snažna eksplozija izazvala je požar u stambenom naselju u Rotterdamu u Nizozemskoj, a nakon eksplozije troje je ljudi nestalo te je najmanje jedna osoba ozlijeđena. Od siline eksplozije razbijena su mnoga stakla na tom području, a prevrnuto je više automobila, piše NL Times

Glasnogovornik lokalnog ureda za sigurnost rekao je da bi u zgradi moglo biti još žrtava. Nisu uspjeli dobro pretražiti stambeno naselje jer su se dugo borili s vatrom. Ne zna se ni je li se netko nalazio u garaži ili stanovima iznad u trenutku eksplozije.

Stanovnici 44 stana noćili su u lokalnim hotelima. Vlasti su zamolile ljude koji žive u zgradi da naznače da su sigurni na web-stranici Crvenog križa. 

 

VEZANI ČLANCI: 

Inače, zgrade su vrlo blizu jedna drugoj, s mnogo trgovina i poduzeća između, što otežava posao vatrogasnoj brigadi. Postoji opasnost od širenja požara na ostale dijelove zgrade. Vatrogasci su stoga srušili dio zgrade kako bi sačuvali samoposlugu koja se tamo nalazila.

Jedna stanovnica zgrade preko puta rekla je da je najprije mislila da je riječ o vatrometu. Naime, posebnu brigu vatrogascima je izazvala činjenica da je u istoj ulici i skladište vatrometa koje, srećom, nije zahvaćeno. Brzom reakcijom hitnih službi premjestili su ukupno oko 5000 kilograma vatrometa na drugu lokaciju.

Komentara 1

OL
olujasviholuja
11:01 30.01.2024.

Netko je nešto mučkao za dalnju upotrebu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije