Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Phishing kampanja

FOTO Važno upozorenje policije: Nemojte odgovarati na ove e-mailove, riječ je o prijevari

Računalo prevara kviz
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
21.04.2023.
u 10:59

Riječ je o phishing kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati

Zagrebačka policija upozorava građane na novu prijevaru. Kažu kako je riječ i o tzv. phishing kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati.

Foto: PUZ

"U četvrtak, 20. rujna 2023. godine na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena je lažna poruka u kojoj se nepoznata osoba predstavlja kao rukovoditelj organizacijske jedinice Policijske uprave zagrebačke te navodi kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traži od primatelja da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi", stoji u priopćenju.

 

 

Foto: PUZ

Video: Snimka stravičnog sudara u Beogradu izazvala raspravu: Tko je kriv za nesreću?

Ključne riječi

Komentara 7

JF
Jure_Francetić
11:31 21.04.2023.

Ja sam im odgovorio da neću više i da nisam htio posjećivati te stranice. Mislite li da je kasno za mene kako bih se spasio ili da pričekam odgovor od monsinjora Božinovića ?

Avatar Carbonado
Carbonado
11:18 21.04.2023.

Tko na ovaj "dopis" nasjedne, zaslužio je sve što mu se dogodi.

KO
Kolibri
14:23 21.04.2023.

Tko na ovo padne, sam si je kriv, nimalo mi ga zao nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije