Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMENO DOBA U 21. STOLJEĆU

FOTO Selo najstarije hrvatske dijaspore: 'Na posao idemo konjima. Tuširamo se polijevanjem iz kanti'

30.07.2023.
u 08:04

Najstarija hrvatska dijaspora potekla je od drevnih Dubrovčana; narod koji je zagovorom svetoga Nikole i Crne Madone očuvao živom katoličku vjeru na Kosovu; prognanici u vlastitu domovinu, vođeni ne strahom od srpskoga zveckanja oružjem nego srcem koje je odbilo istim oružjem nauditi svojemu narodu.

Ključne riječi

Komentara 8

DQ
Dq
08:51 30.07.2023.

Odličan primjer kako vjera može očuvati nacionalni identitet i običaje. Svi koje poznajem ili sam čuo za njih, a došli su natrag u RH rade pošteno, plaćaju savjesno sve poreze voljenoj im državi i poštuju ostale .

Avatar barba_arba
barba_arba
21:47 30.07.2023.

Kako ovi Dubrovčani, katolici prije 500 lita otišl kao Hrvati i vratili se kao Hrvati - a po serbskoj znanstvenoj fantastici do 1945 u Dubrovniku bili svi Serbi-katolici ? Ne razumin.

Avatar Klopsek
Klopsek
16:46 30.07.2023.

Dok se politika ne miješa u njihov život imat će mir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije