Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE ŠTETE

FOTOGALERIJA Apokaliptične scene dan nakon požara: Spaljena zemlja, izgorjeli automobili...

Apokaliptične scene dan nakon velikog požara  kod Grebaštice
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/18
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.07.2023.
u 11:55

HVZ ističe da je požar kod Grebaštice pod kontrolom, više nema otvorenog plamena ni širenja. Na pojedinim mjestima još ima izdimljavanja te se saniraju rubni dijelovi požarišta kamo su u jutarnjim satima upućena dva kanadera.

Apokaliptične scene ostale su nakon velikog požara koji je jučer poharao mjesto Grebaštica kod Šibenika. Požar je planuo u četvrtak oko 11 sati, a tijekom noći je napokon stavljen pod nadzor. Oko 150 vatrogasaca bilo je tijekom noći na terenu, a u petak ujutro vratila su se i dva kanadera.

Današnji dan pokazao je razmjer katastrofe. Spaljena zemlja, izgorjeli automobili, pougljenilo raslinje, nagorene pomoćne zgrade. Scene kao iz filmova katastrofe. 

Jak vjetar raširio je požar koji je od Gornje Grebaštice stigao do Šparadića te mjesta Kalina i Bilo te brda Jelinjak. Prema prvim procjenama, opožarena je površina od oko 600 hektara. Vatra je zahvatila kuće u Grebaštici, izgorjelo je nekoliko automobila, a u jednom je trenutku vatrena stihija zaprijetila i selima u primoštenskom zaleđu.

U gašenju požara kod Grebaštice ozlijeđena su četiri vatrogasca koja su medicinski zbrinuta, izvijestila je u petak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Apokaliptične scene dan nakon velikog požara  kod Grebaštice
1/26

"Ozlijeđenim vatrogascima i građanima želim brzi oporavak“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

HVZ ističe da je požar kod Grebaštice pod kontrolom, više nema otvorenog plamena ni širenja. Na pojedinim mjestima još ima izdimljavanja te se saniraju rubni dijelovi požarišta kamo su u jutarnjim satima upućena dva kanadera.

VEZANI ČLANCI

Požar je planuo u četvrtak malo poslije 11 sati, a na terenu je tijekom cijele noći dežuralo i saniralo teren više od 150 vatrogasaca sa 51 vozilom. Vatrom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma te kuće i automobili, a trenutačno procijenjena opožarena površina iznosi oko 600 hektara. Tucaković je zahvalio svim vatrogascima na terenu, pilotima i logističkoj potpori te ministru unutarnjih poslova i potpredsjedniku Vlade Davoru Božinoviću koji je jučer obišao vatrogasce i cijelo opožareno područje.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:04 14.07.2023.

Krenuli odmori na istoku a i ovi isto izgleda ne znaju što znači malo urediti i počistiti oko kuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije