Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA KONTROLIRA VOZILA

Ograničen pristup Markovu trgu:' Ovo nas tjera da moramo više napraviti što se tiče sigurnosti'

Zagreb: Nakon pokušaja ubojstva policajca pristup Markovom trgu je ograničen
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/17
13.10.2020.
u 13:26

Rubom Markova trga može se voziti i hodati, ali za pristup državnim institucijama treba posebna dozvola.

Na Trgu sv. Marka gdje je u ponedjeljak ujutro ranjen policajac, od sinoć je vidljivim preprekama privremeno ograničena sloboda kretanja građana dok se u dijalogu s ustanovama koje funkcioniraju na tom prostoru ne pronađe trajnije rješenje, doznaje se u MUP-u.

Slobodu kretanja policija je ograničila temeljem članka 51 Zakona o policijskim poslovima i ovlastima kojim joj se daje ovlast privremenog ograničavanja pristupa i kretanja na određenom prostoru ili zadržavanja ljudi iz različitih razloga koji uključuju i osiguranje štićenih osoba, objekata i prostora, pojasnili su u MUP-u.

Ta ovlast policije na Trgu sv. Marka primjenjivat će se dok se ne pronađe trajnije rješenje u dijalogu s ustanovama koje funkcioniraju na tom prostoru, a to su Vlada, Sabor, Ustavni sud i crkvene vlasti.

Zagreb: Nakon pokušaja ubojstva policajca pristup Markovom trgu je ograničen
1/17

Primjena članka 51 Zakona o policijskim poslovima i ovlastim u praksi znači da građani više ne mogu dolaziti na Markov trg. Kretanje osobama bit će odobreno onim osobama koje imaju opravdan razlog da uđu u tu štićenu zonu.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je jutros da su od jučer i od jutros postavljene fizičke prepreke pa se u središnji prostor trga ne može dolaziti "bez opravdanog razloga".

"Ovo nas tjera da moramo više napraviti što se tiče sigurnosti”, kazao je Milina dodavši da su to prve mjere do rješenja koje će biti usuglašeno.

Komentara 18

HT
Hrvsrpska_trgovacka_koalicija
10:33 13.10.2020.

Vlast se boji naroda

Avatar film
film
10:36 13.10.2020.

možda je to rješenje,zatvoriti bagru u rezervat...

HE
Hejterkojimrzisve
11:04 13.10.2020.

Gdje je bodljikava zica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije