Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOMIO SE NA SUDU

Trener iz 'Dobro jutro, Hrvatska' priznao krivnju: Silovao i tukao partnericu, dobio pet godina zatvora

Marko Lončar
Screenshot/Instagram
15.02.2024.
u 16:17

Lončar je prije nekoliko godina izišao na naslovnici jednog od najpopularnijih fitnes časopisa "Mens Health", a bio je i jedno od zaštitnih lica priloga "Minute za Vas", koji je propagirao svakodnevnu tjelesnu aktivnost i koji se emitirao u sklopu emisije "Dobro jutro Hrvatska".

Posrnuli fitness trener Marko Lončar već se godinu dana nalazi iza rešetaka remetinečkog zatvora i tamo će, ali u Centru za dijagnostiku, dočekati svoj skorašnji 36. rođendan. Naime, on je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici ipak odlučio priznati krivnju za sve užase koje je priuštio svojoj tadašnjoj djevojci tijekom tri i pol godine suživota - a riječ je o silovanju, nasilju u obitelji i tri kaznena djela nanošenja lakših ozljeda.

- Primio sam i razumio pouku o pravima kao i optužnicu. I smatram se krivim. U cijelosti priznajem počinjenje svih kaznenih djela za koja me se tereti. Jako mi je žao zbog svega i zbog svega toga se i kajem. A posebice jer se žrtva osjećala na način kako je u svom iskazu opisala. Nastojat ću da mi se tako nešto ubuduće više nikad ne ponovi - rekao je u svoju obranu sudskom vijeću optuženi Lončar, nakon čega je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, javlja Jutarnji list.

A dosadašnje vrijeme provedeno u istražnom zatvoru Lončaru, inače školovanom kemijskom tehničaru, bit će uračunato u cjelokupno robijanje. 

Inače, Lončarev krimen, kako smo i ranije pisali, datira od kraja 2019. pa sve do 8. veljače prošle godine, kada je u svome stanu djevojku vrijeđao i omalovažavao gnjusnim izrazima. Bio je i fizički nasilan prema njoj. Kad je uspjela pobjeći od njega i spas potražiti kod svojih roditelja, bila je prepuna ozljeda, bespomoćna, ponižena i uništene psihe. Na sve to ju je, prema prijavi i presudi, sredinom 2020. i silovao.

VEZANI ČLANCI:

Tijekom istrage ispitani su mnogobrojni svjedoci, a žrtva je saslušavana putem videolinka. Ne bi li bili sigurni u svaki stravični detalj optužbe, napravljeno je i nekoliko vještačenja, među kojima i psihološko-psihijatrijsko same žrtve, upravo kako bi se otklonila svaka sumnja u njezin stravičan iskaz.

Inače, Lončar je prije nekoliko godina izišao na naslovnici jednog od najpopularnijih fitnes časopisa "Mens Health", a bio je i jedno od zaštitnih lica priloga "Minute za Vas", koji je propagirao svakodnevnu tjelesnu aktivnost i koji se emitirao u sklopu emisije "Dobro jutro Hrvatska".

VIDEO Žene u Indiji zapalile kuću muškarca optuženog za silovanje

Komentara 4

AN
AnimaTor
16:25 15.02.2024.

Kastrirati bilo kemiski bilo fizicki.

AM
Ambar
02:27 16.02.2024.

Crkni u tom zatvoru... Da barem tebe netko siluje

AM
Ambar
02:25 16.02.2024.

On će "NASTOJATI da mu se to više nikada ne ponovi"........ Koliko ovakvih mrcina hoda po hrvatskoj i po kugli zemaljskoj a mi žene rađamo kćeri bez kojih ne bi postojao on a niti mi majke. Žalosno, strašno i jadno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije