Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši diktator

Fidel Castro se prvi puta nakon 14 mjeseci pojavio u javnosti

Fidel Castro
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.04.2015.
u 17:40

Kubanski državni mediji objavili su fotografije na kojima se Castro iz vozila rukuje sa članovima delegacije iz Venecuele.

Bivši kubanski predsjednik, 88-godišnji Fidel Castro, pojavio se u javnosti prvi puta u 14 mjeseci.

Castro je fotografiran kako se pozdravlja sa delegacijom iz Venecuele. Susret se dogodio u ponedjeljak, dok su fotografije kubanski mediji objavili tek danas, piše Reuters. Ovo mu je prvo poznato pojavljivanje izvan svog doma otkad je Kuba u prosincu dogovorila normalizaciju odnosa sa SAD-om, dugogodišnjim Castrovim neprijateljima.

Kubanski državni mediji objavili su fotografije na kojima se Castro iz vozila rukuje sa članovima delegacije iz Venecuele. Bivši diktator komunističke države posljednji puta se u javnosti pojavio 8. siječnja 2014. godine na otvaranju kulturnog centra u Havani.

U prosincu prošle godine, američki predsjednik Barack Obama i kubanski predsjednik Raul Castro, Fidelov mlađi brat, objavili su da će ponovno uspostaviti diplomatske veze između dviju država.

>>Fidel Castro napokon reagirao na zatopljenje odnosa sa SAD-om

>>Fidel Castro se susreo s 'kubanskom petorkom', špijuni proglašeni herojima

Komentara 16

Avatar nocni_kupac
nocni_kupac
18:06 04.04.2015.

Ivica Kristovic ja ljetujem 18 godina u Cubi i tek sada saznadoh da je Fidel Castro "Diktator" , po cemu je diktator? Po Vasim Zapadnim mjerilima gdje pojedinci zele da zavladaju tom drzavom i narodom ? Zasto u Cubanskim obiteljimaa ( ako je vec diktatura) drma muzika od ranog jutra do kasne veceri? Kako to narod u diktaturi voli svog predsjednika koji nije vise predsjednik ( to je na papru nije)? Ja nigdje u diktaturi za 18 godina posjete toj drzavi nisam vidio da Cubanci kopaju po kontenjerima i iz smeca vade hranu i odjecu , ne sakupljaju plasticnu ambalazu da bi prezivjeli. U Cubi svi su platama jako izjednaceni tako da ovaj clanak mogu ocjeniti samo kao narucenu propagandu onih koji nikad nisu posjetili tu drzavu.

PR
Prometeus
20:08 04.04.2015.

Upravo tako nocni kupac. Bio sam mnogo puta na Kubi i nigdje nisam vidio tako veseli i sretni svijet. Plešu pjevaju i uživaju život. Nesrteni Kubanac ne postoji. A u zraku cirkulira ogromna pozitivna energija. Obožavam Kubu i Kubance

KI
killthesnake
19:44 04.04.2015.

Nešto slično Gaddafiju , i on je bio veliki veliki diktator .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije