Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100.000 DOLARA NAGRADE

FBI traži pomoć: Objavili snimku osobe koja je postavljala bombe kraj Kapitola

Screenshoot
10.03.2021.
u 09:26

FBI je objavio snimku osobe za koju se sumnja da je postavila bombe noć prije pobune na američkom Kapitolu, a za informacije koja bi im mogla pomoći u otkrivanju identiteta nude nagradu.

FBI je u utorak objavio novu snimku osobe za koju se sumnja da je postavljala improvizirane bombe noć prije pobune na američkom Kapitolu, tražeći pomoć javnost u identificiranju osumnjičenog. 

Snimka prikazuje osumnjičenog odjevenog u sivu majicu s maskom, a FBI nudi do 100.000 američkih dolara za informacije koje vode do mjesta, uhićenja i osude osumnjičenog, prenosi Washington Post.

"Te bombe su se mogle aktivirati što bi rezultiralo ozbiljnom ozljedom ili smrću" rekao je Steven M.D' Antuono, pomoćnik direktora FBI-a. "Potrebna nam je pomoć javnosti da identificiramo pojedinca odgovornog za postavljanje ovih bombi kako bismo bili sigurno da neće naštetiti sebi ili bilo kome drugom."

Već su krajem siječnja objavili fotografije i infromacije o osobi koja postavlja bombe, no objavljivanje videa sugerira se da su agenti posebno zabrinuti oko pronalaska identiteta osumnjičenog.

Lice osobe se ne vidi na snimkama, ali ured je zamolio one koji gledaju da obrate pozornost na "hod, govor tijela ili manire osumnjičenog" kako bi razotkrili identitet osobe čije su bombe otkrivene tek 6. siječnja, kada je krenuo nered na Kapitolu. 

Nije poznato zašto bombe nisu eksplodirale, no postoje teorije koje govore da nisu bile ispravne, da je došlo do problema s baterijom ili satovima. 

Ključne riječi

Komentara 1

ZO
Zoran
19:29 10.03.2021.

Što vi objavljujete ili mislite da ga koji hrvat ne poznaje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije