Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.09.2014. u 11:04

Što mislite, hoće li s istom bujicom riječi navaliti i na Sabu i Lovrić-Merzel koji su isto tako “nepravo-moćno” osuđeni/optuženi za težak kriminal?

Pola milijuna školaraca, što osmoškolaca, što srednjoškolaca, sutra opet sjeda u školske klupe. Ljeto nije bilo baš pravo, no djeci je to razdoblje uvijek najdraže, bez obzira na klimu. I dok oni rasterećeni kreću po nova znanja, njihovi roditelji izloženi su velikom financijskom udaru. Kao i svake godine, samo je ove ta situacija još teža. A boli što je sasvim nepotrebno teža. Boli to što su izloženi potpuno nepotrebnim troškovima jer moraju kupovati udžbenike koji su novi, a ustvari nisu novi. I nisu ih trebali kupovati.

I dok Vlada provodi kampanju samohvale zbog poreznih promjena koje će za 160 kuna u prosjeku mjesečno uvećati kućni budžet, šute o financijskom udaru koji je proveden u režiji te iste vlade. I koji je proveo SDP-ov ministar Željko Jovanović. Koji je, prije smjene, pred ljeto, kao svoju zadnju krupnu odluku smislio i proveo udar s novim udžbenicima. Možemo sada filozofirati o motivima koji su stajali iza te odluke, od profesionalnih do onih koje mu predbacuju "zločestiji", da je tu riječ o namjeri da iz gabule izvuče neke od posustalih izdavača kojima je trebao takav "poticaj", no činjenica je da ovaj financijski udar na roditelje iznosi – od 450 do 500 milijuna kuna! Podijelite tu svotu s brojem đaka, ispada da u prosjeku taj Jovanovićev harač po klincu iznosi oko 1000 kuna. Klasična priča, dakle, Vlada negdje da, drugdje uzme, zbrojiš, oduzmeš, na istom si. To je, dakle, tek političko, virtualno pretakanje. No, svejedno boli jer, ponovimo, nije riječ o novim udžbenicima. To je vrlo konkretno, donoseći "stare" i "nove" udžbenike iz nekoliko predmeta u studio HTV-a, dokazala novinarka Nataša Kraljević Kolbas. "Ja sam kao i mnogi roditelji nasjela na priču da su to ove godine novi udžbenici.

Više puta je to isticano u javnosti i nigdje to nije opovrgnuto, nego stoji odluka da su udžbenici novi. Otišla sam kupiti nove udžbenike i ostala zatečena. Knjige su vrlo slične, gotovo iste, uz minimalne razlike", ispričala je. Pokazala je da je sve kozmetika, da je riječ o par grafičkih promjena, no sadržaj je isti ili sličan. U svakom slučaju, daleko do 25-postotnih razlika sadržaja, što je u civiliziranim državama limit kada se mora mijenjati udžbenik.

U međuvremenu, junak naše priče, a to je Željko Jovanović, "pretočen" je nakon smjene na staru/novu funkciju – saborskog zastupnika SDP-a. Podsjetimo se kako je sam sebe najavio: "Vraćam se u Sabor. Ja ću imati snagu argumenta i poput razarača ću razotkrivati i dalje zločinačku organizaciju koja je na sudu nepravomoćno osuđena za pljačku hrvatskih građana i zbog koje su danas građani bez posla, s mizernim plaćama i mirovinama, a zdravstvo i školstvo u besparici... Za Sabor imam nepresušan izvor energije!" Tu je Željko, premda nije imenovao tu "zločinačku organizaciju", naravno, najavio borbu do zadnje kapi krvi s – HDZ-om. Lijepo. To mu vjerujemo. No, kako on sebe uvijek prikazuje i kao golemu moralnu vertikalu, što mislite, valja li očekivati da će s istom nezaustavljivom bujicom riječi navaliti i na dvoje kolega zastupnika koji su isto tako "nepravomoćno" osuđeni/optuženi za težak kriminal. Kolege su Željko Sabo i Marina Lovrić-Merzel. Ili će mu moralna vertikala i glas zadrhtati jer riječ je o njegovom drugu i drugarici, kao što bi to (za Sabu) rekao jedan drugi riječki SDP-ovac, Zlatko Komadina. Eto, dakle, prilike. Da pokaže je l' moralna vertikala ili moralna ništica.

>> Jovanović: Jedini mi je cilj da zločinačka organizacija HDZ ne dođe na vlast

Komentara 145

BL
b.leventic
11:24 07.09.2014.

Što sada gosp Jovanoviču ne zaštitite svoje kriminalce pa da se više nikada ne usudite nazvati HDZ kriminalnom organizacijom jer mislim da ste Vi najveće zlo koje se je moglo dogoditi u školstvu. Niti ste dobar liječnik a još manje vladin dužnosnik. Svi oni koji se nisu našli u svom zvanju idu u politiku a naročito oni koji pripadaju vašoj stranci zato je bolje da se maknete.

HR
hr76
11:22 07.09.2014.

Najgori ministar ikada. Jedno priča, a radi sasvim drugo, napravio je isti kuršlus i sa sportom, poimence nogometom, a sada je izašlo na vidjelo da je i u prosvjeti imao skrivene interese. Sramota je što uopće dajemo ovakvim likovima da nam sjede u Saboru.

L0
luena 01
11:45 07.09.2014.

Kad je dosao za ministra obrazovanja sporta i kulture reka je mocvaru isusiti kad ono krokodili se jos vise razmnozili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije