Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremite se

Temperatura se spušta do - 19 stupnjeva: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećih 7 dana!

zagreb
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
06.01.2017.
u 17:47

Sljedeći tjedan očekuje nas dodatno zahlađenje, ali od četvrtka stiže sunčano vrijeme uz nešto više temperature

Nagla promjena vremena pogodila je hrvatske gradove - snijeg, hladnoća i jak vjetar preplavili tako su zemlju. Sljedeći tjedan stiže dodatno zahladnjenje, ali već od četvrtak možemo očekivati nešto više temperature i sunčanije vrijeme, kako navodi DHMZ.

Vremensku prognozu DHMZ-a po gradovima za narednih sedam dana pogledajte u fotogaleriji

Zagreb

Očekuje se da će glavni grad Hrvatske zahvatiti temperature od -5 do - 10 Celzijevih stupnjeva. Najhladnije biti će za vikend, kada će minimalne temperature zraka doseći -10 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura iznosit će -3 Celzijevih stupnjeva.

Split

Najviša dnevna temperatura očekuje se u četvrtak, kada će sunce zagrijati grad pod Marjanom s visokih 10 stupnjeva Celzijevih. Najhladnije vrijeme biti će u utorak s očekivanih -1 stupnjeva uz umjeren do jak vjetar.

Rijeka

Kvarner očekuju temperature od -8 do 8 stupnjeva, povremeno uz umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. U četvrtak stiže polako zagrijavanje temperatura uz sunčano vrijeme.

Foto: Davor Javorovic, Petar Glebov, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Osijek

Građani Osijeka snježne dane provodit će sljedeći tjedan na hladnih -11 pa do -1 Celzijev stupanj. Ipak, u četvrtak maksimalna dnevna temperatura iznosit će 6 stupnjeva Celzijevih.

Slavonski Brod

Slično vrijeme čeka i Slavonski Brod, no najniže temperature očekuje se upravo ovaj vikend. Uz varljivo sunce, građane će hladiti najniža temperatura od -19 stupnjeva u subotu, a najviša od 6 stupnjeva očekuje se u četvrtak kada se smiruje i vjetrovito vrijeme.

Dubrovnik

Krajnji jug Hrvatske zahvatit će temperature od -7 do 11 stupnjeva Celzijevih praćeno umjerenim do jak sjeveroistočnim vjetrom.

Vremenska prognoza za sutra

U većini krajeva pretežno vedro i vrlo hladno. U unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, posebice na istoku te u gorju gdje mjestimice može pasti i malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u početku ponegdje na udare i vrlo jak. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice još olujna bura i tramontana s orkanskim udarima, osobito u Dalmaciji. Najniža jutarnja temperatura zraka između -15 i -10, na Jadranu -8 i -3 °C, a najviša dnevna uglavnom od -9 do -4, na Jadranu od -4 do 2 °C.

>> Zimsko nevrijeme pogodilo velike dijelove Europe: Promet u kaosu, temperature padale i na -40

Komentara 19

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
18:40 06.01.2017.

Isključiti grijanje u Saboru...

DH
dalibor.hren
18:01 06.01.2017.

Vakula i društvo su obično u pravu kad daju izvješća o prethodnom danu!

MA
mađar
18:31 06.01.2017.

kakve su toplije temperature????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije