Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri dana prije bio u galeriji

Kako je ubojica ruskog veleposlanika 'zaobišao' osiguranje: 'Nisam došao da bih izašao živ'

Turska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
20.12.2016.
u 20:28

– Ovo mjesto neću napustiti živ i nisam ovamo došao da bih izašao živ – odgovorio mu je napadač koji je nakon ubojstva vikao da se ne zaborave Alep i Sirija

Muškaraca koji je ubio ruskog veleposlanika na otvaranju izložbe u Ankari opomenulo je osiguranje na ulazu u galeriju jer je odbio proći kroz uređaj koji "rendgenski" prikazuje što ima kod sebe, no na kraju je pušten u prostoriju kada je pokazao svoju policijsku iskaznicu, objavio je Hurriyet

Policajac Mevlut Mert Altıntas jučer je uzeo slobodan dan te je rezervirao sobu u hotelu kako bi isplanirao ubojstvo ruskog veleposlanika Andreja Karlova. Napadač je odsjeo u hotelu blizu mjesta napada, a turska policija je nakon ubojstva zapečatila njegovu sobu broj 214. Altintas se prije odlaska u galeriju u hotelu obrijao te obukao u odijelo. Prema veleposlaniku je ispalio 11 hitaca, od kojih je 9 pogodilo Andreja Karlova, dok su dva metka prošla kroz njegovo tijelo.

"Ovo mjesto neću napustiti živ"

Nakon ubojstva, sigurnosne snage su ga pozvale na predaju. – Predaj se! Baci oružje i izvest ćemo te odavde – vikao je policajac, no napadač je takav prijedlog jasno odbio. 

– Ovo mjesto neću napustiti živ i nisam ovamo došao da bih izašao živ – odgovorio mu je napadač koji je nakon ubojstva vikao da se ne zaborave Alep i Sirija

– Dokle god vaša braća nisu sigurna, ni vi nećete biti sigurni – vikao je Altıntas te još jednom ponovio da ga iz te prostorije mogu izvesti jedino mrtvog. Lokalni mediji pišu da je napadač bio u umjetničkoj galeriji i tri dana prije napada. Altintas, 22-godišnjak, prije dvije i pol godine završio je visoku policijsku školu i od tada je radio kao policajac u Ankari.

>>Petrov uputio izraze sućuti zbog ubojstva ruskog veleposlanika

>>U BiH nakon napada u Berlinu i Ankari pojačane mjere sigurnosti: posebna pozornost na dočeku Nove godine

Komentara 25

DU
Deleted user
21:18 20.12.2016.

"Prema veleposlaniku je ispalio 11 hitaca, od kojih je 9 pogodilo Andreja Karlova, dok su dva metka prošla kroz njegovo tijelo." Molim, neka mi netko objasni ovu "matematiku". Znači... ova dva metka koja su prošla kroz njegovo tijelo - nisu ga pogodila???? /// Ne piše da li je ubojica podmirio hotelski račun???

DU
Deleted user
21:13 20.12.2016.

Bolje ne putovat u Tursku, nikakav shoping, nikakve gluposti... čuvajte sebe i najmilije. Tamo ljudski život nema nikakvu vrijednost.

RE
REYAM
21:58 20.12.2016.

Baš je puno postigao s ovim. Samo dao Putinu opravdanje da ih tamani kao zečeve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije