Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz bok najboljima

Europska komisija dodijelila našim znanstvenicima 17 milijuna kuna

Dragan primorac i gordan lauc
Vlatka kolar
07.05.2013.
u 16:17

Europska komisija odobrila je 17 milijuna kuna bespovratnih sredstava za znanstvena istraživanja interdisciplinarnog projekta doktora Dragana Priomorca i doktora Gordana Lauce.

Europska komisija odobrila je 17 milijuna kuna bespovratnih sredstava za znanstvena istraživanja interdisciplinarnog projekta "Multidimenzionalna omika u stratifikaciji pacijenata s lumbalnim bolnim sindromom" doktora Dragana Priomorca i doktora Gordana Lauce, stoji u priopćenju Hrvatske udruge poslodavaca.

Nositeljima projekta, uz predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca Ivicu Mudrinića, čestitao je i šef Delegacije Europske Unije u RH Paul Vandoren, poručivši kako je ovo velika potvrda hrvatskim znanstvenicima.

- Hrvatska je pokazala da je iznimno konkurentna i da može biti uz bok najboljima - rekao je Vandoren.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.2 milijuna eura, a u realizaciji projekta sudjelovat će i znanstvenici iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Belgije, Nizozemske i SAD-a.

17 milijuna kuna koje je Europska komisija nepovratno dodijelila je ujedno i najveći iznos kojeg je iz područja "Zdravlja" Republika Hrvatska  ikad dobila, kažu iz HUP- a.

Dragan Primorac ponosno je istaknuo kako je ovo dokaz da "imamo sposobnosti i znanja kreirati najnovije iskorake u području medicinskih znanosti".

>>Linić 'demantira' Europsku komisiju: Rast ćemo 0,7 posto!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije