Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aleksandar vučić

Nećemo poticati izvoz u Rusiju, ali nećemo im ni uvesti sankcije

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
22.08.2014.
u 14:04

Pojasnio je da EU drži kako je uporaba takvih oruđa nekorektno i neprijateljsko ponašanje, te da bi se to "smatralo drukčijim od ponašanja EU koje je usmjereno na stabilizaciju prilika u Ukrajini"

- Srbija će poštivati volju Europske unije i neće davati subvencije za izvoz svojih proizvoda u Rusiju, ali Ruskoj federaciji neće uvoditi sankcije.

Prije dva dana dobio sam dopis od Oskara Benedikta iz EU, u kojem se Vlada Srbije obavještava da bi bilo neophodno uzdržati se potpore trgovačkim aktivnostima pogotovo da uvodimo izvozne poticaje, kredite i jamstva, ili koristimo trgovačke tvrtke kako bismo proširili srpski udio na ruskom tržištu, zamjenjujući izvoz zemalja EU - rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji srpski premijer Aleksandar Vučić odgovarajući na upozorenje EU da i kandidati za članstvo moraju biti solidarni s članicama EU kada su u pitanju sankcije, javljaju mediji u Srbiji. Pojasnio je da EU drži kako je uporaba takvih oruđa nekorektno i neprijateljsko ponašanje, te da bi se to "smatralo drukčijim od ponašanja EU koje je usmjereno na stabilizaciju prilika u Ukrajini".

Dodao je kako iako će poštivati volju EU, neće uvoditi sankcije Rusiji jer je strateški cilj Srbije ulazak u EU.

>>Srbija: Ne može ratovanje biti legitimno zanimanje

>>'Izlazak Srbije iz krize nemoguć bez obaranja Vučića i njegove vlade'

Komentara 65

Avatar zong
zong
11:08 22.08.2014.

Srbija vodi politiku koja je dobra za njihovu zemlju i u tome za sada uspijevaju. Mi vodimo tuđu politiku, često na našu štetu, samo da bi veliki sebi preko nas davali triske. Kada riknemo kao Grčka onda će ti isti razmatrati dali je u opće u njihovom interesu da nas spašavaju. Sramim se za vanjsku politku Hrvatske. Jadna je i tuđa je... Naprijed Srbija...

RM
rmd3
13:21 22.08.2014.

Zašto bi neka drzava koja ne sudjeluje u Americkom i EU "ratu" S Rusijom nebi i dalje poslovala s Rusijom .To što oni imaju trzavice vojne njihova je stvar ko i što bi posao svakog obrta i firme trebala ostatt njihova stvar dal ce poslovat s Rusijom ili ne ?Svaka drzava ima svoju vlast i nek sami odlucuju dal ce prihvatit to što je par ljudi iz EU I AMER uveli sankcije Rusiji .Jel ko uveo iz Evrope sankcije za Amere što su prisluškivali Merkelici i ostale duznosnike?Jel ko uveo sankcije Ameru za stvaranje svijetske burzovne krize?Jel ko uveo sankcije Ameru za lazna izjave o atomskom oruzju u Iraku i stvaranje ISISA na tom podrucju di je Amer donijo "demokraciju" toj drzavi.Free people free energy!!!!!!!

NI
nikolaknn
09:55 22.08.2014.

eu ce polako gubit trziste Rusije,kinezi ih stezu sa autima,ako izgube ta dva trzist propast im ne gine.preigrala se eu sa Rusijom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije