Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORRELL ODRŽAO GOVOR

'EU je Putinu od početka invazije dala 35 milijardi eura, a Ukrajini jednu. Usporedite to'

Foto: Philipp von Ditfurth/dpa /DPA/PIXSELL
1/3
06.04.2022.
u 16:00

EU u pripremi trenutno ima i petu rundu sankcija nakon otkrića o pokolju u Buči

Od početka invazije Europska je unija dala Rusiji 35 milijardi dolara za opskrbu energijom, a Ukrajini kao pomoć tek jednu milijardu, iznio je podatke danas čelnik EU diplomacije Josep Borrell. 

Borrell je ovu usporedbio iznio tijekom govora u Europskom parlamentu te pozvao EU da Ukrajini pošalje još vojne pomoći, prenosi The Guardian

- Moramo nastavljati naoružavati Ukrajinu. Trebamo manje pljeskati i biti više od pomoći - kazao je. 

EU je dosad Ukrajini poslala jednu milijardu vojne pomoći što se možda čini 'puno', kazao je, no napomenuo kako ''Putinu svakoga dana dajemo jednu milijardu eura za opskrbu energijom''. 

- Od početka invazije, mi smo njemu dali 35 milijardi eura. Usporedite to s jednom milijardom koju smo poslali Ukrajini - kazao je.

EU u pripremi trenutno ima i petu rundu sankcija nakon otkrića o pokolju u Buči. Iako su Poljska i baltičke zemlje urgirale da se u sankcije uvrste i nafta i plin, Njemačka, Mađarska i Austrija su se usprotivile tom prijedlogu. 

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

>> VIDEO Bolan udarac: Velika Britanija zamrzava 350 milijarda dolara iz Putinove 'ratne blagajne'

Ključne riječi

Komentara 3

WT
WTF!
16:16 06.04.2022.

Plaćanje za opskrbu energijom i slanje vojne pomoći,kakve to veze ima jedno sa drugim? Sad se već miješaju kruške i jabuke. Ovo već🤦‍♀️🤦‍♀️

SI
siroma
07:30 07.04.2022.

Ukrajina prva treba sprijeci da se plin isporucuje preko nje,neka dignu plinovod na Vim teritoriju u zrak i kraj price,ovdije kazu da Rusija trosi 20 milijardi na dan.ispada po vecernjaku ovaj iznos je dovoljan za 36 sati rata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije