Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik SDSS-a

EU će nadzirati primjenu zakona koji se odnose na prava Srba

\'SLAVONIJA  28.01.2008. VUKOVAR - Vojislav Stanimirovic, predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik  BRANIMIR BRADARIC\'
Branimir Bradarić/VLM/PIXSELL
28.11.2011.
u 09:39

Vojislav Stanimirović objasnio je da se SDSS odlučio za suradnju s HDZ-om jer je po ulasku u Sabor zatekao brojne probleme koji su mogli biti riješeni samo s Vladom, kojoj su odmah predočeni određeni problemi

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović drži da će EU pomoći u rješavanju srpskih pitanja u Hrvatskoj, jer do sada nije bilo nikog tko je mogao natjerati vlasti da primjenjuju zakone na tom području, javlja agencija Srna.

– Sada će, ipak, biti postavljen jedan kontrolni mehanizam, posebno u ovom razdoblju monitoringa, do 15. srpnja 2013. gdje će oni brojna otvorena pitanja, posebice iz poglavlja 23, koje se odnosi na pravosuđe i ljudska i manjinska prava, morati riješiti – kaže Stanimirović dodajući da je "dojam da je HDZ više učinio za Srbe nego SDP, koji se bori isključivo za glasove Srba".

Objasnio je da se SDSS odlučio za suradnju s HDZ-om jer je po ulasku u Sabor zatekao brojne probleme koji su mogli biti riješeni samo s Vladom, kojoj su odmah predočeni određeni problemi, od obnove kuća do elektrifikacije, vodovoda, lokalnih, stanarskih prava.

– Nismo u cijelosti zadovoljni što nismo sve riješili, ali ipak smo 70 posto sporazuma uspjeli okončati. Držimo da je to što smo postigli u Vladi jedan napredak u odnosu na ranije razdoblje. Naravno, ne u potpunom smislu, ali, vjerujte, da nismo ušli u vlast s HDZ-om, mnoga bi srpska sela ostala u mraku – zaključio je Stanimirović.

Komentara 41

AM
amato
10:06 28.11.2011.

Srbi na ovim prostorima žive stoljećima i ovo je njihova domovina. Oni moraju shvatiti smisao te riječi Domovina. Memorandum i ne znam kakva već prije Načertanija i težnje Pravoslavne crkve su donijeli veliko zlo prvenstveno tim Srbima.

UK
Ugo Kajvez
10:23 28.11.2011.

Ruju srbi i dan danas po hrvaskoj, ... a slijepi i naivni hrvati i dalje trčite u kuću koja gori i raspada se (EU) i podržava veliku srbiju (francuska i engleska) ......

OB
-obrisani-
19:50 28.11.2011.

28.11.2011. u 19:44h mmiro1000@gmail.com je napisao/la: ...... Decko upali svetlo zivis u mraku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije